4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla mängis suure eduseisu maha ning kaotas Viimsile

Avis Utilitas Rapla mängis suure eduseisu maha ning kaotas Viimsile

Avis Utilitas Rapla juhtis kolmandal veerandajal KK Viimsi/Sportlandi vastu 17 punktiga, kuid eduseis mängiti maha. Viimsi mängujuht Devin Lee Harris pääses kohtumise viimasel sekundil viskele ning viis oma meeskonna võidule 97:95. Kaotus on Raplale seda valusam, et suure osa kohtumisest hoiti eduseisu ning see mängiti maha alles viimastel minutitel. Veel paar sekundit enne lõpusireeni oli seis viigiline.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Demajeo Wiggins, Darryl Tucker Jr, Martin Paasoja, Sven Kaldre
KK Viimsi/Sportland: Devin Lee Harris, Taavi Jurkatamm, Rait-Riivo Laane, Ronalds Zakis, Jorgen Rikberg

Rapla alustas tugeva kaitsega. Esimese kolme minuti ja 40 sekundiga lubati vastastel visata kõigest kaks punkti. Tähelepanuväärne oli see, et oma esimesed minutid Avis Utilitas Rapla ridades teenis lätlane Arnolds Helmanis. Ta liitus meeskonnaga juba suvel, kuid vigastus hoidis teda siiamaani väljaku kõrval. Küll aga Viimsi poolelt sai Ronalds Zakis esimesel veerandajal sedavõrd tõsise vigastuse, et ei saanud rohkem oma meeskonda aidata. Sündmusterohke esimene veerandaeg lõppes viigiseisul 23:23.

Ka teine veerandaeg kulges võrdselt, kuid väikese eduseisu suutis sisse võidelda Rapla. Viimsi mängijad said korduvalt proovida vabaviskeid, kuid tabavus ei olnud kiita. Esimesel poolajal tabati vabaviskeid ainult 61 protsendiliselt. Esimese poolaja võitis Rapla tulemusega 48:40.

Kolmandal veerandajal asus Rapla eduseisu kasvatama, mis jõudis ühel hetkel 17 punkti peale. Sealt edasi tuli Viimsi aina enam mängu sisse ning vahe hakkas vähenema. Erakordselt resultatiivset mängu näitas Rapla mängujuht Jaron Martin, kes ladus järjest nii kolme- kui kahepunktiviskeid. Kolmanda veerandaja lõpuks oli ta visanud juba 27 punkti. Otsustavale neljandale veerandajale mindi vastu Rapla eduseisus 78:68.

KK Viimsi/Sportland püüdis kaotusseisu tagasi mängida ning lõpuks see õnnestus. Kaks minutit enne kohtumise lõppu oli skoor tablool 92:92. Avis Utilitas Rapla peatreeneril Lluis Rieral ei jäänud muud üle kui võtta minutiline mõttepaus. Viimasele minutile mindi vastu seisul 95:95. Martin Paasoja kolmepunktivise läks selgelt mööda ning rünnakule sai asuda Viimsi. Mängu saatuse otsustas Devin Lee Harrise keskpositsioonivise 0.9 sekundit enne lõpusireeni. KK Viimsi/Sportland võitis kohtumise tulemusega 97:95. Viimasel võimalikul hetkel võttis kolmepunktiviske ette veel Sven Kaldre, kuid see ei tabanud.

KK Viimsi/Sportlandi poolelt oli resultatiivseim mängija Devin Lee Harris, kes viskas 25 punkti. Endine Rapla mängija Rait-Riivo Laane toetas meeskonda 22 punktiga. Kodumeeskonna resultatiivseim oli selgelt Jaron Martin, kes sai kirja 30 punkti. Sealjuures tabas ta kuus kaugviset ning ainult ühe viskas mööda. Demajeo Wigginsi arvele jäi 21 punkti.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Rait-Riivo Laane, et isegi kui seis oli raske, siis Viimsi mängijad olid omavahel kokku leppinud, et võideldakse lõpuni. “Kui mäng läheb ära, siis läheb ära, aga me mängime lõpuvileni ja vaatame, mis siis tuleb. Õnnestus kuidagi mängu tagasi tulla ja see on täiesti uskumatu,” sõnas Viimsi mängujuht. Ühtlasi tõdes Laane, et viimaseks rünnakuks mingit erilist plaani kokku ei lepitud. “Harris on raudsete närvidega mees ja õnneks pani sisse,” rääkis ta.

Avis Utilitas Raplale oli see kuues kaotus viie võidu kõrvale. KK Viimsi/Sportland kirjutas kolmapäeva õhtuse mänguga tabelisse kümnenda võidu, mille kõrvale on saadud kaks kaotust. Järgmise mängu peab Rapla neljapäeval, 30. detsembril kui Sadolin spordihoones võõrustatakse TalTechi meeskonda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare