9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla pani aastale võiduka punkti

Avis Utilitas Rapla pani aastale võiduka punkti

2021. aasta viimases kohtumises võõrustas Avis Utilitas Rapla külalisi Tallinnast. TalTech/Optibet suudeti neljapäeva, 30. detsembri õhtul alistada tulemusega 95:78. Rapla domineeris suurt osa kohtumisest ning kordagi ei tekkinud tunnet, et TalTech/Optibet võiks jõuda viigini. Eriti kõnekas oli esimene veerandaeg, kus Rapla viskas 40 punkti ning lubas vastastel teenida kõigest 13 punkti.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Arnolds Helmanis, Darryl Tucker Jr, Markus Ruubel, Sven Kaldre
TalTech/Optibet: Ran Andre Pehka, Gregor Ilves, Mikk Jurkatamm, Oliver Metsalu, Toomas Raadik

Külmetushaiguse tõttu jäid Rapla poolelt mängust kõrvale Martin Paasoja ja Ricards Vanags. Vaatamata sellele alustas kodumeeskond resultatiivselt. Jaron Martin jagas Darryl Tuckerile mitu ilusat söötu, mis lõppesid pealtpanekuga. Rapla domineeris jõuliselt tervet esimest veerandaega ning kümne mänguminuti järel juhtis Avis Utilitas Rapla 40:13. Publik ei uskunud oma silmi. Rapla viskas esimesel veerandajal tervelt 40 punkti ja juhtis 27 punktiga! Jaron Martin viskas esimese veerandajaga 15 punkti ning jagas neli resultatiivset söötu.

Teisel veerandajal kodumeeskonna domineerimine jätkus. Kui oli mängitud 13 minutit ja 40 sekundit oli Raplal juba 50 punkti kirjas. Selle skoori tabloole toomiseks tabas Sven Kaldre ilusa kolmepunktiviske. TalTech/Optibet ei jõudnud kuidagi lähemale ning esimese poolaja võitis Rapla 64:36. Võrreldes esimese veerandajaga kasvatati eduseisu ühe punkti võrra. Sealjuures tabas kodumeeskond esimesel poolajal tervelt üksteist kolmepunktiviset. Jaron Martin oli selleks hetkeks toonud 21 punkti.

Kolmas veerandaeg tõi ärevust. Rapla hoog rauges, külalismeeskond hakkas oma mängu leidma. TalTech/Optibet küll vähendas kaotusseisu, kuid ohtlikult lähedale ei jõudnud. Neljandale veerandajale mindi vastu Rapla eduseisus 75:59. Võrreldes esimese poolajaga olid külalised vähendanud kaotusseisu 12 punkti võrra. Kolmandal veerandajal lisas Rapla oma kontosse kõigest 11 punkti.

Viimasel veerandajal ei sattunud Rapla võit kordagi tõsisesse ohtu. Ühel hetkel vähenes eduseis seitsme punkti peale, kuid mitte enam. Probleem kerkis esile küll siis kui Tom Kaldre teenis kuus minutit enne lõpuvilet viienda vea. Sellest tuldi siiski välja ning lõpuminuteid käest ei antud. Võit ei olnud võib-olla nii veenev nagu esimene veerandaeg lubas, kuid turniiritabelis see suurt midagi ei muuda. Avis Utilitas Rapla võidis kohtumise 95:78.

Kohtumise resultatiiveim mängija oli Rapla mängujuht Jaron Martin, kes viskas 32 punkti. Lisaks jagas ta seitse resultatiivset söötu. Darryl Tucker Jr ja Tom Kaldre viskasid mõlemad Rapla kasuks 16 punkti. TalTech/Optibet poolelt viskas Mikk Jurkatamm 24 ning Tanel Sokk 22 punkti.

Tegemist oli Avis Utilitas Rapla jaoks viimase kohtumisega 2021. aastal. Paf Eesti-Läti korvpalliliiga tabelis on neil nüüd kirjas kuus võitu ja kuus kaotust, mis annab seitsmenda koha neljateistkümne meeskonna konkurentsis.

Avis Utilitas Rapla järgmine kohtumine Paf Eesti-Läti korvpalliliigas toimub pühapäeval, 9. jaanuaril, kui külla sõidetakse liiga viimasele meeskonnale Valmiera Glass Via-le.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare