-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedRapla kultuurikeskuses saab vaktsiinisüsti ilma ette registreerimata

Rapla kultuurikeskuses saab vaktsiinisüsti ilma ette registreerimata

Esmaspäevast, 10. jaanuarist käivitatakse kaheks nädalaks kampaania „Kolmega on kindlam!” suuremas mahus. Kampaania raames lisanduvad üle Eesti uued etteregistreerimiseta vaktsineerimispunktid.

Tõhustusdoosi saad teha siis, kui sinu vaktsineerimiskuurist on möödas:
Pfizer/BioNTechi, Moderna ja AstraZeneca vaktsiinide puhul vähemalt 3 kuud, Jansseni vaktsiini puhul 2 kuud. Koroonaviiruse läbipõdenuil soovitab immunoprofülaktika ekspertkomisjon teha tõhustusdoosi 5 kuud pärast esimest doosi.

Vaktsineerimispunktis saab teha nii esmaseid, teisi kui ka tõhustusdoose. Ajutises vaktsineerimispunktis ei vaktsineerita alla 12-aastasi lapsi. Nemad peaks vaktsineerimiseks minema oma perearsti juurde.

Täiendav punkt avatakse selleks, et tagada kõigile võimalus end vaktsineerida väljaspool haigla ja perearstikabinettide vastuvõtuaega. Kultuurimajas avatud punkt on avatud õhtuti ja ka ühel päeval nädalavahetusel.

Rapla maakonnas lisatakse vaktsineerimispunkt Rapla kultuurikeskusesse. Vaktsineerida saab seal:
N 13.01 kella 15-18
R 14.01 kella 15-18
L 15.01 kella 10-14
E 17.01 kella 15-18
T 18.01 kella 15-18
L 22.01 kella 10-14

Endiselt on avatud ka Raplamaa Haigla etteregistreerimata vaktsineerimiskabinet nr 19, kus saab vaktsineerida Pfizer ja Moderna vaktsiinidega. Kabinet on avatud teisipäevast reedeni kell 12.30-15.30.

Vaktsineerimine on parim kaitse raske haigestumise vastu ning tõhustusdoosiga vaktsineerimine aitab väga hästi ka uue Omikron-tüvega nakatumise vastu. Seetõttu soovitavad meedikud kõigil kindlasti end kaitsta ning küsimuste korral võtta ühendust perearstiga või küsida nõustamist vaktsineerimispunktis.

Tõhustusdoos on vajalik kõikidele täiskasvanutele, kuid kõige kriitilisem on see üle 65-aastastele, kelle puhul võib immuunsuse nõrgenemine põhjustada rasket haigestumist. Samuti on kolmas doos väga oluline riskirühmadega töötavatele inimestele ja kõigile neile, kellel on oma töö tõttu kõrgendatud risk nakatuda koroonaviirusega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare