17.7 C
Rapla
Neljapäev, 30 juuni 2022
spot_imgspot_img

BC Kalev/Cramo mängis Avis Utilitas Rapla selgelt üle

BC Kalev/Cramo alistas Paf Eesti-Läti korvpalliliiga mängus Avis Utilitas Rapla 92:66. Pühapäeva, 9. jaanuari õhtul Tallinnas Kalevi spordihallis toimunud kohtumises tuli klassivahe eriti selgelt välja neljandal veerandajal. Veel kümme minutit enne mängu lõppu olid kõik võimalused õhus, kuid neljanda veerandaja võitis kodumeeskond tervelt 33:14. Silas Melson oli võitjate poolelt eriti heas hoos ning viskas 25 punkti.

Algviisikud:
BC Kalev/Cramo: Silas Melson, Ojars Silins, Kamari Murphy, Martin Dorbek, Kristjan Kitsing
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Demajeo Wiggins, Darryl Tucker Jr, Marek Ojamäe, Sven Kaldre

Terve mängu vältel ei tulnud Rapla kordagi BC Kalev/Cramole ohtlikult lähedale. Esimesel veerandajal tegid väljakuperemehed mugava eduseisu sisse ning kaitsesid seda kogu kohtumise vältel. Juba esimese paari minutiga olid kõik BC Kalev/Cramo algviisiku mängijad käe valgeks saanud. Esimene veerandaeg lõpetati seisul 26:18.

Kalevi rünnakuid vedasid Silas Melson ja pingilt mängu sekkunud Kregor Hermet. Rapla poolelt oli mängu alguses resultatiivseim Darryl Tucker Jr. Tavapäraselt kolmepunktivisetega hiilgav mängujuht Jaron Martin püsis pikalt nulli peal. Esimesed punktid sai ta kirja kolm minutit enne esimese poolaja lõppu, kui tabas kaugviske. Esimese poolaja võitis BC Kalev/Cramo tulemusega 44:35. Kolmandal veerandajal püüdis Rapla järjepidevalt kaotusseisu vähendada. Kaks korda tuldi nelja punkti kaugusele, kuid rohkemat ei suudetud. Seis oli kohati vägagi lootustandev. Jaron Martini kolmepunktivisked tekitasid elevust mitu korda. Lõpuks mindi otsustavale veerandajale vastu siiski BC Kalev/Cramo eduseisus 59:52.

Kui neljandat veerandaega oli mängitud kolm minutit tabas Raplat hoop. Rünnakul kukkus mängujuht Tom Kaldre nii kehvasti, et tegi vasakule jalale tugevalt haiget. Peale seda intsidenti sattus hoogu BC Kalev/Cramo. Silas Melson tabas järjest mitu kaugviset ning venitas kodumeeskonna eduseisu 16 punkti peale. Paar rünnakut hiljem oli vahe juba 20 punkti ning siis oli tunda, et sealt Rapla enam tagasi ei tule. Selle asemel hakkas vahe hoopis veelgi kasvama. Lõpuks olid BC Kalev/Cramo võidunumbrid 92:66.

Martin Paasoja ütles mängujärgses intervjuus Delfi TV-le, et neljandal veerandajal võeti ette riskid, mis ei õnnestunud ning mille BC Kalev/Cramo omakorda ära kasutas. “Keeruline öelda mille pealt nii suur vahe lõpuks tuli. Me pidime rsikima ja nad kasutasid selle ära. Vahepeal tõi riskimine meile ka edu ja me tulime järgi. Aga midagi pole öelda, nad on klassiga meeskond. Me ei oodanudki, et nad kogu aeg mööda viskavad. Igal juhul au neile,” ütles Paasoja. Jaron Martini kehvapoolse mängu alguse kohta ütles ta nii: “Selge on see, et iga päev ta 30 punkti ei pane. Kalevil oli oma nõks tema vastu. Jaron Martin oli täna tegelikult tubli. Kui ta kaaslase leidis, andis ka hea söödu.”

Võitjate resultatiivseim oli Silas Melson 25 punktiga. Teda toetas Egert Haller 16 punktiga. Avis Utilitas Rapla resultatiivseim oli lõpuks Jaron Martin 16 punktiga. Enamiku sellest viskas ta teisel poolajal. Darryl Tucker Jr-i arvele jäi lõpuks 11 punkti.

Tähelepanuväärne on see, et tegemist oli nö. ettemängitud mänguga. Esialgu pidi Avis Utilitas Rapla kohtuma pühapäeval, 9. jaanuaril võõrsil hoopis Valmiera Glass Via meeskonnaga. Koroonaviiruse leviku tõttu jäi see kohtumine ära ning esialgu 10. veebruaril toimuma pidanud vastasseis BC Kalev/Cramoga toodi kalendris ettepoole.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli pühapäevane kaotus hooaja seitsmes. Selle kõrval on liigatabelis kirjas ka kuus võitu. Neljateistkümne meeskonna konkurentsis annab see praegu seitsmenda koha.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised