16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
KultuurKuldne näitus inimkehast

Kuldne näitus inimkehast

Rapla kultuurikeskuse Rütmani galeriis avati 7. jaanuaril Erki Meistri isikunäitus “Kuldne”. Enamik näitusel nähtavast loomingust on valminud praegusel koroonaajal ja põimib erinevaid tehnikaid.
Näituse avamisel sõnas Piia Põder kultuurikeskuse esindajana, et näitust üles pannes tajus ta, kuidas vastukaaluks eelmisele näitusele, mis oli valge, helge ja õhuline, on Meistri näitus romantiline ja sensuaalne. Tumedad toonid tekitavad sooja ja hubase tunde. Näituse teema on inimkeha ja erinevate tehnikate abil on maalidele antud lausa ikoonilaadne sära.
Kuna Meister on õppinud klassikalist maalikunsti, on see tema maalide põhi. Algul sooviski ta teha klassikaliste maalide näituse, kuid lõpuks kujunes sellest välja hoopis midagi muud. Talle on alati meeldinud erinevaid tehnikaid kokku panna ja nendega mängida ning tema töödes ongi palju kasutatud kollaažitehnikat. Näiteks jääb ühe maali puhul silma viis, kuidas on vanu võtmeid ära kasutatud. Kõige peale on valatud epoksiidvaik, mis annab piltidele sära ja sügavuse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare