23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
UudisedElektri kadumine lasi Rapla Kesklinna kooli lapsed varem koju. Täiendatud: teisipäeval koolimajas...

Elektri kadumine lasi Rapla Kesklinna kooli lapsed varem koju. Täiendatud: teisipäeval koolimajas õppetööd ei toimu

Täna üle Eesti käinud torm Hannelore jättis endast maha mitmed murdunud puud ja elektrita majapidamised. Üks olulisematest kohtadest, kus eleter kadus, oli Rapla Kesklinna Kool.

Kooli direktor Tõnis Blank rääkis, et ta oli uurinud ka kolleegidelt Rapla Vesiroosi Koolist, et kuidas seal olukord on. Seal oli vool alles. Kesklinna koolile oli aga antud lootust, et kella viieks saab alles voolu tagasi. Pärast voolu kadumist oli Blank proovinud küll leida kontakte, kelle kaudu ehk varem voolu tagasi saaks, kuid energeetikaga tuttavad inimesed rääkisid, et kui nii laialdased katkestused on, siis on probleem kõrgepinges ja selle parandamine on Eleringi teema.

Blank arutas olukorda õpetajate ja juhtkonnaga ning leiti, et kella üheni tehakse tunde ja pärast seda saavad lapsed vabaks. Peamine põhjus, miks lapsed elektri kadumise tõttu varem koju lasti, oli vesi. Kui pole elektrit, ei saa ju normaalselt vetsus käia ja käsi pesta.

Blank sõnas, et söögivahetund sai neil siiski ilusti peetud ja lastel kõhud täis. Ainus muudatus oli see, et pikapäevarühma söögiaeg tõsteti natukene ettepoole. Lett, kus toite hoitakse, talletab ka pärast voolu kadumist paar tundi sooja.

Päev oli laste jaoks aga omamoodi ka põnev, nagu Blank sõnas. Oli ju vahva akna taga möllavat tuisku jälgida.

Kojusaamisega lastel varem lõppenud päeva tõttu probleeme ei olnud. Mõned lapsed lasti nõksa varem tunnist ära, et nad varasema bussi peale jõuaks ja paljudel väiksematel lastel käisid vanemad järel.

Õhtul poole üheksaks oli koolimaja (ja ka õpilaskodu ja tööõpetuse maja) ikka vooluta. Blank andis kooliperele Stuudiumi kaudu teada, et Elektrilevist ei osata ennustada, millal vool tagasi tuleb. Kuigi ollakse teadlikud, et koolimajad on prioriteetsed objektid, on rikkeid liiga palju.

Kuna maja jahtub, vett ei pruugi olla ja köök ei saa toitu teha, otsustati, et ka järgmisel päeval 18. jaanuaril koolimajas õppetööd ei toimu. Distantstunde koolimajast anda ei saa, nii et õpetajad lisavad lastele iseseisvad tööd Stuudiumisse.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Klient
18. jaan. 2022 09:11

Elektrilevi ei teadnud vooli kadumisest midagi,ütlesid et andmebaas näitab,et sealkandis vool olemas!Keda siis uskuda???Vool oli ära 10.00-21.00