2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
KultuurRaamatukogude aasta sai alguse

Raamatukogude aasta sai alguse

Raamatukogude aasta avaüritusel loeti Eesti raamatukogudes ette katkend eelmisel aastal enim laenutatud eesti kirjaniku teosest, see oli Mudlumi „Mitte ainult minu tädi Ellen”. Katkend algas sõnadega: „Ja mis siis, et sured ära? Mis vahet seal on, vara või hilja? Ega sellepärast ei saa oma elu elamata ja raamatuid ostmata jätta.”

Kultuuriministeerium on tänavuse aasta kuulutanud raamatukogude teema-aastaks ja selle läbiviimist koordineerib rahvusraamatukogu. Aastaga tehti algust 12. jaanuaril paljudes Eesti raamatukogudes. Ametlik avamine ja ülekanne sellest oli Viljandimaal Tarvastu raamatukogus, mis on teadaolevalt esimene rahva asutatud raamatukogu ja oma natuke üle 160 aastaga vanim järjest tegutsenud raamatukogu Eestis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare