24.9 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
KultuurKaks päeva puhkpillimuusikat

Kaks päeva puhkpillimuusikat

Tiiu Luht

Jaanuarikuu nädalavahetusel kogunes Rapla kultuurikeskusesse arvukalt puhkpillimängijaid kogu Eestist. Kokkutulnud seltskonnas liikus nooremaid ja vanemaid, igaüks oma pilliga. Ettenähtud kahest päevast oli esimese päeva sisu meistriklassi töötuba Rapla keskuse suuremas ruumis – kinosaalis.
Eesti Puhkpillimuusika Ühingu egiidi all tegutsev Vabariiklik Orkestrijuhtide Puhkpilliorkester VOP on võtnud südameasjaks tuua just seda liiki muusikale au ja kuulsust ning korraldab muu laialdase tegevuse kõrval Eestimaa eri paikades niisuguseid kogunemisi mitu korda aastas, et mängijad oleksid tasemel ja uudistega kursis. Tänavu langes valik Raplale ja osales Rapla Maakonna Noorte Puhkpilliorkester RMNPO.
Muusika jätkus teisel päeval Rapla kultuurikeskuse saalis kontserdiga, kuhu publik pääses, nagu kuulutusel lubati, tasuta ja Covid-tõendiga. Saali jagasid esinejad sõbralikult kuulajatega ja rohkem poleks viimaseid vist sisse mahtunudki. Oli huvitav jälgida, et iga pala puhul astus orkestri ette takti lööma uus dirigent – koos olid ju Eesti asjatundjad orkestrijuhid ja muusikaõpetajad, teiste hulgas Hollandist Eestisse elama tulnud VOP-i peadirigent Bert Langeler ja dirigendid Hando Põldmäe ja Ott Kask, meile tuntumatest Tõnu Soosõrv ja Silver Niinemets.
Kava oli mitmekesine, prooviti eelmisel päeval õpitut. Kui kõrvu hakkasid „Üles, üles, hellad vennad” ja ”Oh Roosi, Roosi”, oli heameel, et ei unustatud ka eesti rahvalikumaid meloodiaid.
Kontsert lõppes Pärt Uusbergi ja Peeter Saani seatud marsi „Tants kuuvalgel” teemadel.
Kaks tundi puhkpillimuusikat ja ei mingit väsimust ei kuulajates ega mängijates. Ehk see pillide sära ja kõla soojendas seesmiseltki.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare