7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportAvis Utilitas Rapla tuhises tormina Pärnu Sadamast üle

Avis Utilitas Rapla tuhises tormina Pärnu Sadamast üle

Avis Utilitas Rapla on Paf Eesti-Läti korvpalliliigas saanud kätte hea hoo. Laupäeva, 29. jaanuari õhtul võõrustati Sadolin Spordihoones Pärnu Sadama meeskonda ning võeti veenev võit seisuga 107:79. Rapla oli parem igas mõeldavas mänguelemendis ning kordagi ei tekkinud tunnet, et Pärnu võiks muutuda ohtlikuks. Päevakangelaseks kerkis 28 punkti visanud Jaron Martin, kes sai enne mängu algust kätte ka Paf Eesti-Läti korvpalliliiga detsembri parima mängija auhinna.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Demajeo Wiggins, Markus Ruubel, Darryl Tucker, Sven Kaldre
Pärnu Sadam: Siim-Markus Post, Arturas Valeika, Mihkel Kirves, Artur Konontšuk, Andris Misters

Kohtumine algas tempokalt ja resultatiivselt. Kolme minuti järel oli seis juba 11:9 Rapla kasuks. Edasi hakkas hoog vaibuma ning punkte tuli enamasti juurde kolmepunktivisetest. Pärnu poolelt tabas neid Alterique Gilbert ja Raplast Sven Kaldre. Kerge ohumärk oli see, et Kaldre kogus esimese seitsme minutiga juba kaks isiklikku viga. Rapla hoidis veerandaja lõpuni eduseisu ning minutilisele puhkepausile mindi kodumeeskonna 28:23 juhtimisel.

Väljakul kujunes välja võitluspaar Jaron Martin – Alterique Gilbert. Mõlemad mängisid rünnakul resultatiivselt ja kaitses agressiivselt. Teise veerandaja keskpaigaks olid mõlemad toonud 8 punkti. Rapla juhtis siis 37:28, kuid see oli alles algus. Õigepea juhtis Rapla juba 15 punktiga, kui Sven Kaldre tegi vaheltlõike ning realiseeris korvi alt viske. Edasi oli puhas Rapla pidu. Esimese poolaja lõpuks oli seis juba 57:34.

Eriti uskumatu oli selline ülekaal seetõttu, et Raplal oli väga lühike pink. Erinevatel põhjustel jäid laupäevasest mängust kõrvale Tom Kaldre, Kaarel Välb, Marek Ojamäe ja Martin Paasoja. Arnolds Helmanis oleks vigastuse tõttu olnud valmis mängu sekkuma ainult äärmise vajaduse puhul, kuid seda vaja polnud. Ka peatreener Lluis Riera jäi haigusega kõrvale. Aga vaatamata sellele lustis Rapla täiega. Resultatiivseima mängijana tõi Jaron Martin esimesel poolajal 14 punkti.

Rapla fännidel oli põhjust rõõmustada ka peale poolajapausi. Vahe hakkas kasvama veel rohkem ning aina enam oli selge, et Pärnu nii suurest kaotusseisust tagasi ei tule. Sisuliselt kõik statistilised näitajad toetasid Raplat. Neil oli tehtud vähem vigu, nopitud rohkem lauapalle (28:17) ning ka resultatiivsed söödud olid Rapla kasuks 18:14. Kolmanda veerandaja võitis Rapla 84:55.

Viimasel veerandajal jätkus varasemast tuttav vaatepilt. Kui Sadolin Spordihoone esisel möllas mängu ajal lumetorm, siis täpselt samamoodi tuhises Avis Utilitas Rapla tormina üle ka Pärnust. Selge oli see, et kodumeeskond saab sada punkti täis. Küsimus oli selles, et millal. See juhtus 4:20 enne mängu lõppu seisul 100:69. Otsest pinget kohtumise lõpus enam ei olnud. Küsimus oli lihtsalt selles mitu punkti Rapla visata suudab. Lõpuks jäi seis 107:79.

Pärnu mängumees Mihkel Kirves tõdes peale matši antud intervjuus Delfi TV-le, et meeskond mängis väga kehvasti ning selle mõtte väjendamiseks kasutas ta üsnagi reljeefseid väljendeid. “Ei oska muud põhjust välja tuua, kui see, et olime s*tad. Konkreetselt olime s*tad,” ütles ta. Rapla peatreeneri kohuseid täitnud Toomas Annuk oli hoopis teises tujus. “Mängu ajal oli mõte, et tahaks hoida vastased alla 70 punkti. See ei õnnestunud, aga alla 80 punkti hoidsime niiet võib-olla on meestel homme vaba päev. Muidu peaks trenn olemas,” rääkis Annuk. Eraldi kiitis ta nii Jaron Martini kui Marek Ruubeli mängu. Martini kohta ütles ta, et loomulikult on tema näol tegemist jackpotiga. Veel puudutas ta mängijate haigestumisi ning avaldas lootust, et teisipäeval eesootavas mängus Tartu Ülikooli vastu on mõned mängijad juba meeskonna juures tagasi.

Lisaks Jaron Martini 28-le punktile tegid Rapla poolelt rohkelt skoori ka kõik teised algviisiku mängijad. Demajeo Wigginsi arvele jäi 19, Markus Ruubel ja Sven Kaldre viskasid mõlemad 18 ning Darryl Tuckeri arvele jäi 17 punkti. Lisaks jagas Jaron Martin kaheksa resultatiivset söötu. Pärnu resultatiivseim oli Artur Konontšuk 23 punktiga.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli tegemist hooaja kaheksanda võiduga seitsme kaotuse kõrval. Laupäevase võiduga mööduti Pärnust ka liigatabelis. Järgmise kohtumise peab Rapla teisipäeva, 1. veebruari õhtul kell 19:00 Sadolin Spordihoones, kus mängitakse Tartu Ülikool Maks & Mooritsa vastu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare