0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
SportTartu Ülikool Maks & Moorits alistas hõreda koosseisuga Avis Utilitas Rapla

Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas hõreda koosseisuga Avis Utilitas Rapla

Turniiritabelis eelviimasel kohal asunud Tartu Ülikool Maks & Moorits teenis neljanda võidu, Avis Utilitas Rapla toetus teist mängu järjest kuuele korvpallurile.

Koroonaviirusesse nakatumise tõttu polnud Avis Utilitas Rapla meeskonnal Martin Paasojat, Tom Kaldret ja Kaarel Välbi, vigastatud on Arnolds Helmanis. Ka peatreener Lluis Riera viibib isolatsioonis ja tema ülesandeid täitis nagu laupäevases võidumängus Pärnu Sadama üle taas abitreener Toomas Annuk.

Kuigi ka külalistel puudus peatreener Nikolajs Mazurs, oli nende koosseisu põhitegijatest puudu vaid Hendrik Eelmäe. Nad asusid Adomas Drungilase, Robin Kivi ja Märt Rosenthali tabamustest juhtima 7:2. Haaranud initsiatiivi, tegutsesid tartlased kindlalt, spurtisid avaveerandaja viimasel kahel ja poolel minutil 13:6 ning juhtisid esimesele puhkepausile minnes 33:22.

Teine veerandaeg möödus tasavägiselt, kuid külalised kontrollisid lauavõitlust, teenisid arvukalt punkte kolmesekundialas ja juhtisid poolajavileks 47:40.

Kolmandal veerandajal tõi Jaron Martini kolmepunktivise väljakuperemehed kolme punkti kaugusele, 54:57. Viimase kümne minuti alguses vähendas detsembris Paf Eesti – Läti korvpalliliiga kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Martin kaotusseisu kahele punktile, 61:63.

Tartlased leidsid aga taas viskevõimalusi. Oliver Suurorg sopsas korvi alt. Lähiviske tabasid ka Drungilas ja Emmanuel Wembi. Suuroru kaugvise suurendas külaliste edu 10-punktiliseks, 73:63.

12-punktilist kaotusseisu tänu Markus Ruubeli läbimurdele ja Martini tabavale kaugviskele viie punkti võrra vähendanud võõrustajad jäid hätta Wembi takistamisega, kuid ülikoolimeeskonna keskmängija viskas kaks korda mööda. Demajeo Wiggins keerutas palli rõngasse, 75:80.

Edmunds Elksnise kolmepunktivise oli ebatäpne ja lauavõitlusse hüpanud Sven Kaldrele vilistati viimase minuti alguses ründeviga. See oli tagamängijale viies määrusterikkumine.

“Märt Rosenthal ütles, et ma ei puudutanud teda,” ütles Sven Kaldre pärast mängu.

Rosenthal tabas mõlemad vabavisked. Jäi 13 sekundit, kui kaare tagant visanud Ruubelile tegi vea Drungilas. 19-aastane tagamängija tegi vabavisetest seisuks 78:82.

Rosenthal tabas kahest vabaviskest ühe, 78:83. Tartlased said turniiritabelisse 12 kaotuse kõrvale neljanda võidu ja revanšeerisid detsembris kodusaalis saadud kaotuse lisaajal.

Rosenthali sõnul tagas võidu meeskondlik ühtsus: “Peatreener Nikolajs Mazurs ja abitreener Tiit Sokk olid koroonaviirusega puudu. Meie ülesanne oli hoida kokku. Oleme pärast Eesti karika võitmist mänginud kõikuvalt, ka täna tegime kohati lollusi, aga võitlesime lõpuni ja näitasime sisu.”

Jaanuari alguses andsid mitu Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallurit positiivse COVID-19 proovi.

Rosenthal rääkis, et kümnepäevane isolatsioon kahandas oluliselt temagi energiat: “Karikavõistluste finaalis mängisime suure energiaga ja see tõi edu. Me peame sama suure energiaga ka edaspidi mängima, siis on võimalik võita.”

Avis Utilitas Rapla abitreeneri Toomas Annuki sõnul võis esimesel veerandajal mängijatel tunda anda, et eelmine kohtumine oli olnud kolm päeva tagasi. Ta selgitas, et hommikul treeniti kuuekesi ja mängiti samuti enamjaolt kuuekesi. Mängu lõpuks tekkis väsimus ja väsinuna on lihtsam eksida – see on inimlik, lisas ta.

Üle 39 minuti mänginud Martin panustas 21 punkti ja 7 korvisöötu, aga tegi ka 4 pallikaotust. Annuki sõnul avaldasid Rosenthal ja Robin Kivi talle tugevat survet ja võib-olla pidanuks kohati keegi teine mängujuhti aitama.

Järgmise mängu peab Rapla meeskond 9. veebruaril.

“Jääb loota, et mängijad tulevad COVID-19 viirusest välja ilma probleemideta,” lausus Annuk ja lisas, et aega kulub kindlasti mänguvormi taastamisele.

Allikas: basket.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare