2.2 C
Rapla
Reede, 23 veebr. 2024
UudisedKohilas tähistati Tartu rahu aastapäeva

Kohilas tähistati Tartu rahu aastapäeva

Kohila vabaduse platsil tähistati kolmapäeval, 2. veebruaril Tartu rahu aastapäeva. Selle puhul asetasid Kohila vallavanem Allar Haljasorg ja riigikogu liige Heiki Hepner Vabadussõja mälestussambale pärja.

Enne seda esines Allar Haljasorg sõnavõtuga. Ta meenutas 102 aasta taguseid sündmusi Tartu rahulepingu sõlmimisel. “Täna 102 aastat tagasi oli Eesti vabariigile suur rahu- ja rõõmupäev. Tahan rõhutada, et see oli märgiline päev, aga see ei tähenda, et õitseng oleks tagatud. Peame rahu nimel iga päev pühendunult töötama. Nii palju kui meist endist sõltub, peaksime püüdlema rahu poole ka teiste inimesetega. Inimesele on tähtsad on nii meele- kui hingerahu,” rääkis Haljasorg.

Peale pärja asetamist mälestussambale võisid kõik viia sinna küünla. Nii näiteks asetas sambale küünla Kohila Gümnaasiumi esindus. Samuti võtsid kolmapäeva hommikusest tseremooniast osa Kohila Mõisakooli õpilased. Pärgade asetamine toimus kolmapäeva, 2. veebruari ennelõunal kell 10:30 ning tseremooniast võttis osa ligikaudu kolmkümmend inimest. Kogu üritus kestis ligikaudu kümme minutit ning see lõppes ühise Eesti hümni laulmisega.

Tartu rahuleping sõlmiti 2. veebruaril aastal 1920 noore Eesti vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel. See tähistas Vabadussõja lõppu. Samuti pandi lepinguga paika Eesti idapiir ning Nõukogude Venemaa tunnustas selle lepinguga Eesti vabariigi iseseisvust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused