16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
KultuurHead Ööd, Vend ja Pärt Uusberg pälvisid Eesti Kooriühingu tunnustuse

Head Ööd, Vend ja Pärt Uusberg pälvisid Eesti Kooriühingu tunnustuse

Laupäeval, 5. veebruaril kuulutas Eesti Kooriühing Estonia kontserdisaalis välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiate saajad. Aasta koore oli seekord kaks. Panuse eest kultuuriruumi pälvis aasta koori tiitli Lehtse kammerkoor ning kontsertkooride kategoorias sai aasta koori tiitli Raplast võrsunud kammerkoor Head Ööd, Vend (HÖV), mille dirigent on Pärt Uusberg. Aasta dirigendiks valiti samuti Pärt Uusberg.
Uusberg tõdes, et tiitel „Aasta dirigent 2021“ tekitas temas vastuolulisi tundeid, kuna ta ei arvanud, et võiks selle pälvida. Tunnustust ei saanud ta ka vastu võtma minna, kuna viibis samal ajal töökohustuste tõttu Helsingis.
„Mul oli natukene kurb tunne, et ei saanud ise tunnustust vastu võtta ja koos kooriga kooriühingu galakontserdil, kuhu meid kutsuti esinema, laulda (paraku ei saanud koosseisu kokku selleks ürituseks). Aga kui rahulikult järele mõelda, siis on see iseenesest meie koorimuusika maastikul suur tunnustus ja loomulikult olen tänulik selle eest,“ lisas Uusberg.
Eelmine aasta oli tema jaoks päris intensiivne ja jagunes enam-vähem kaheks: aasta esimeses pooles kirjutas ta muusikat ning teisel poolaastal keskendus dirigendi kohustustele. Sinna aega jääb ka mitme teose esiettekanne, millest nii mõnedki on Uusbergi enda jaoks olulised (näiteks ruumiline meditatsioon “Sina oled rahu rahusas”, Vox Clamantisele kirjutatud teos “Mon âme a soif”, Põhjamaade Sümfooniaorkestrile “Sümfoonilised maastikud” ja “Jõululugu”).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare