6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
ArtikkelKui vaid seda lumekuhja ees ei oleks

Kui vaid seda lumekuhja ees ei oleks

Ilm pakub paratamatult alati kõneainet, eriti sellisel lumerohkel ja ühest äärmusest teise kõikuval talvel nagu tänavu. Ei pääse me seegi kord lumest. Samal ajal aga kui näiteks Saaremaal tuleb lund luubiga taga otsida ja juba õitsevad vapralt lumikellukesed, ägab ülejäänud Eesti suure lumekoorma all. Isegi kui vahepeal sulab ja lumekuhjad vähenevad, siis päris ära need siiski ei kao.

Lumekuhjade lubatud piirkõrgus on 70 cm. Pole vaja mõõdulintigi taipamaks, et paljud lumekuhjad ületavad seda kõrgust. Mõne kuhja puhul pole vahet, kui kõrge see on, kuna see ei jää liiklemisel ette ega tekita liiklusohtlikke olukordi. Pärast jaanuari lõpu tuiskusid kasvasid kuhjad aga ka sellistes kohtades, kus see hakkas ohtlikuks muutuma. Ülekäiguradade juures ja ristmikel peab nii jalakäijana kui ka autojuhina tavapärasest veel ettevaatlikum olema. Eriti halb on sõita seal, kus peale selle, et vaade teele on lumekuhja tõttu takistatud, on ka tee libe.
Tegelikult on viimastel päevadel olukord lumekuhjadega kõvasti paranenud. Raplast ja Kohilast läbi sõites väga probleemseid kohti enam silma ei jää. Vallad on eelmise ja selle nädala jooksul ka agaralt lumeveoga tegelenud.
Ainult Kehtna vallas ei ole seni lund ära veetud. Abivallavanem Jalmar Mandel sõnas, et lund on küll palju, kuid nad hetkel jälgivad, mida sula ja külma ilma vaheldumine teeb. „Praegu oleme hakkama saanud, oleme suutnud teed puhtana hoida ja lükanud lume tee kõrvale. Vabad platsid lumeveoks on küll olemas ja samamoodi pole probleemiks transpordi ja pealelaadijate leidmine juhuks, kui otsustame vedada,” sõnas Mandel.

5 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
raplakas
9. veebr. 2022 09:49

“Raplast … läbi sõites väga probleemseid kohti enam silma ei jää. ” – vt. Vijandi mnt. teenindusmaja esine ülekäik.

külamees
10. veebr. 2022 10:23

Uskumatu sinisilmsus vaevab meie ajakirjaniku prouat??? Rapla vahel liiklemine nii jalgsi kui autoga on lihtsalt katastroof. Vaadake poeesiseid parklaid! Tekkib selline tunne et vallavalitsus on autoremondi töökodadega salaleppe sõlminud et võimalikult palju autosid pärast parklas ukerdamist kohe töökotta satuks. Sulesepp võiks huvi tunda miks ikka nii juhtus et keset hooaega kuulutati välja uus lumetõrje konkurss ja kes konkreetselt sellise jama eest vastutust kannab mis on praeguse olukorra tekitanud.

Raplast
10. veebr. 2022 13:47
Vasta  külamees

Poeparklad on nende poodide enda hooldada, eraparklad ju.

raplakas
10. veebr. 2022 18:53
Vasta  Raplast

Aga väiksemad tänavad on veel hullemad (Paju t. ja Aasa t, enne Viljandi mnt, jne.). Parklates saab vähemalt vingerdada, aga seal pole varianti.

Kuri
16. veebr. 2022 09:23

Kas tõesti on õige lumelöga ladustamiskoht Alus, kaupluse ja lasteaia läheduses? Miks küll nii käiututakse? Need otsustajadmehed ju võiks oma aeda selle lasta vedada! peab ikka ajukääbik olema, et sellist otsust teha!