11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
UudisedLõhutud näituse osas menetlus jätkub

Lõhutud näituse osas menetlus jätkub

Rapla kultuurikeskuse esisel platsil asunud rändnäitus “Vastupanu Nõukogude võimule Eestis 1940–1991” langes korduvalt vandaalitsemise ohvriks. Esmalt lõhuti seda 2021. aasta detsembris ning seejärel tänavu jaanuaris.
Nüüdseks on näitus maha võetud, et pärast parandustöid avada see järgmisena Paides. Raplas toimunud lõhkumised jõudsid ka politsei huviorbiiti, kes alustas selles osas menetlust. Kesk-Eesti politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kristel Põhjala ütles, et palju ei ole võimalik sellel teemal rääkida, sest uurimine on alles pooleli. “Näituse lõhkumise osas oleme alustanud väärteomenetlust, mille raames selguvad kõik juhtumi täpsemad üksikasjad,” rääkis Põhjala.
Omaette küsimus on ka rahaline kahju, mida lõhkumistega tekitati. “Oleme suhelnud selles osas näituse korraldajaga, täpne lõhkumisega põhjustatud kahjusumma on samuti alles väljaselgitamisel,” ütles Põhjala. Järgmisena avatakse näitus “Vastupanu Nõukogude võimule Eestis 1940–1991” Paides Wittensteini tegevusmuuseumi hoovis. Pidulik avamine on reedel, 11. veebruaril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare