3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedÕues toimuvatel üritustel koroonatõendit enam ei nõuta

Õues toimuvatel üritustel koroonatõendit enam ei nõuta

Valitsus tegi täna, 8. veebruaril põhimõttelise otsuse, et alates 14. veebruarist koroonatõendit enam välitingimustes toimuvatel üritustel ja tegevuste puhul ei nõuta.

„Oleme lähtunud põhimõtetest, et kontrollimeetmeid hoiame ainult nii kaua, kui tõesti vaja ja leevendusi teeme teaduslike põhjenduste alusel,” ütles peaminister Kaja Kallas. “Täna andis teadusnõukoda oma hinnangu, et välitingimustes on viiruse leviku oht oluliselt madalam. Seega leppisime täna valitsuses kokku, et õues toimuvatel üritustel alates 14. veebruarist enam COVIDi tõendit vaja pole. Panen kõigile südamele, et kindlasti tuleb käituda ka edaspidi õues ettevaatlikult, olla hajutatult ja võimalusel kanda maski, sest omikron on ülinakkav.“

Õues toimuvate tegevuste ja ürituste tõendinõude kaotamisel arvestati asjaoluga, et koroonaviiruse leviku risk vabas õhus on väiksem kui siseruumides. Uuringud näitavad, et õues toimuvate üritustega saab seostada vähem kui kümmet protsenti nakatumistest.

COVIDi tõendi kontrollimise asemel saab õues toimuvatel üritustel viiruse leviku riski vähendada ka teisiti. Nakkusohutuse tagamiseks peavad ürituste korraldajad vältima inimeste tihedat kogunemist, arvestama lubatud osalejate või pealtvaatajate arvuga ja neid vajadusel hajutama, jälgima, et tihedalt koos viibitaks võimalikult lühikest aega (nt võistluste stardialad, ürituste sissepääsud jms). Ka õues toimuvatel üritustel on soovitatav kanda maski, kui tegevus seda võimaldab.

COVIDi tõendi kaotamise nõuet väliüritustel toetab nii terviseamet kui valitsust nõustav teadusnõukoda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare