6.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 mai 2024
Uudised21. veebruaril ei ole võimalik koroonapassi nõuet lõpetada

21. veebruaril ei ole võimalik koroonapassi nõuet lõpetada

Tänasel valitsuse pressikonverentsil sõnas peaminister Kaja Kallas, et kuna sümptomaatiliste haiglaravi vajavate Covid-haigete arv on väga suur, ei ole võimalik 21. veebruarist koroonapassi nõuet lõpetada.

Valitsuse kokkuleppe järgi kaotataks 21. veebruaril Covid-tõendi nõue, kui 17. veebruari seisuga on eelneva 10 päeva jooksul haiglasse jõudnud keskmiselt alla 25 sümptomaatilise Covid-19 patsiendi päevas. Praeguseks on aga selge, et selle näitajani ei ole võimalik jõuda.

“Viimase kümne päeva sümptomaatiliste Covidi-haigete arv on 39, mitte kuidagi ei jõua me 21. veebruariks 25 peale, see ei ole lihtsalt võimalik, seda peaks teadma. Koormus meditsiinisüsteemile on väga suur, seda nii patsientide arvu poolest, samuti haigestub haiglate personal,” lausus peaminister.

Kallase sõnul on negatiivne mõju inimeste tervisekäitumisele ka poliitilisel võidujooksul, kus kõik üritavad tuua esimesena häid sõnumeid piirangute lõppemisest.

“Suur probleem on ka see, et kõik tahavad olla head inimesed, kes toovad hea uudise, et piirangud kaovad. See on kaasa toonud selle, et vaktsineerimise tempo on läinud alla, sest inimestele tundub, et seda ei ole vaja, sest piirangud kohe kaovad. Vaktsineerima aga peaks, et haigust vältida,” ütles Kallas.

Kallase sõnul näitavad terviseameti prognoosid, et kuigi nakatumine hakkab järgmisel paaril nädalal vähenema, siis haiglakoormus tõuseb, sest omikroni tüvi on jõudnud vanemaealisteni. “Praegu on haiglatesse jõudnud raskeloomuliste Covid-haigete arv ligi 300 ja terviseamet prognoosib veebruari keskpaigaks 500 rasket Covid-haiget haiglates,” lausus ta. Tervisameti prognoosi järgi peaks haiglakoormus langema hakkama kahe-kolme nädala pärast, lisas peaminister.

Kallase sõnul ei tasu Eestit võrrelda Taaniga, kus eelmisel nädalal kõik piirangud kaotati. “Taanis on vaktsineeritud kogu rahvastikust üle 80, Eestis üle 60 protsendi. Seal on tõhustusdoosi saanud 61, Eestis 31 protsenti inimestest. Taani saab võtta riske, sest inimesed ei jää (tänu vaktsineerimisele) nii raskelt haigeks, et haiglavõrgu üle koormaks,” ütles peaminister.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare