-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 9 mai 2024
SportAvis Utilitas Rapla mängis maha suure eduseisu ja kaotas lisaajal BK Ogrele

Avis Utilitas Rapla mängis maha suure eduseisu ja kaotas lisaajal BK Ogrele

Avis Utilitas Rapla võõrustas laupäeva, 19. veebruari õhtul Märjamaa spordihoones BK Ogre meeskonda ning pidi lisaajal tunnistama vastaste nappi paremust. Teisel veerandajal juhtis Rapla 25 punktiga, kuid mängis eduseisu maha ning lõpuks tuli lisaajal tunnistada vastaste paremust tulemusega 88:86. Sealjuures tõi BK Ogrele võidu viimase sekundi korv, mille sai enda nimele Rinalds Sirsins.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Demajeo Wiggins, Darryl Tucker Jr, Martin Paasoja, Sven Kaldre
BK Ogre: Janis Antrops, Rinalds Sirsins, Rihards Zebergs, Kristaps Dargais, Matas Jucikas

Avis Utilitas Rapla ja BK Ogre läksid vastamisi ka hooaja esimeses mängus ning siis võitsid lätlased 107:84. Nüüd tuli Märjamaa spordihoones teha tasaarveldus. Esimesel veerandajal haaraski initsiatiivi Rapla. Martin Paasoja kaugvise viis Rapla 13:6 juhtima kui veerandaja lõpuni oli veel viis minutit. Tundus, et Ogre mängijad jäävad igas hetkes sammukese hiljaks. Kümne mänguminuti järel oli Rapla eduseis veenev – 27:9.

Teise veerandaja alguses asus Ogre maa-alakaitsesse, kuid tulu sellest ei tõusnud. Rapla jätkas head mängu. Jaron Martini kaugvise viis Rapla juhtima 38:13. Edasi oli kodumeeskonna ülesanne vältida enne poolajasireeni mõõna ja kaitsta eduseisu. Mõõn siiski tuli. Ogre sattus hoogu ning asus jõudsalt kaotusseisu vähendama, kuid vähemalt suutis Rapla kaitsta eduseisu. Esimese poolaja lõpuks oli skoor tablool 49:39 Rapla kasuks.

Kümne punktiline eduseis püsis ka kolmanda veerandaja alguses. Kerge ohumärk oli see, et Darryl Tucker Jr teenis kolmandal veerandajal juba neljanda isikliku vea. Ogre asus järjepidevalt kaotusseisu vähendama. Seisul 60:53 tulid lätlased üheks minutiks seitsme punkti kaugusele, kuid rohkemaks nad esialgu suutelised ei olnud. Kolmanda veerandaja lõpuks juhtis Rapla 68:58. Veerandaja viimasel sekundil tabas Ogre poolelt Rinalds Sirsins kolmepunktiviske.

Neljandal veerandajal oli tarvis lihtsalt eduseisu kaitsta, kuid seda Rapla teha ei suutnud. Vastaste poolelt oli valusa käega Ugis Pinete, kes oli Ogre poolelt resultatiivseim mängija. Ogre võitles tugevasti ning kaotusseisu vähendati järjepidevalt. Esimest korda läksid lätlased juhtima 1:34 enne lõppu. Nende eduseis oli siis 74:73. Martin Paasoja vise taastas Rapla eduseisu küll 75:74 peale, aga see oli ajutine. Vastaste vabavisete järel oli seis taas 75:75. Peale seda kumbki meeskond skoori teha ei suutnud ning ees ootas lisaaeg. Neljandal veerandajal viskas Rapla kõigest seitse punkti.

Lisaajal jätkus võrdne heitlus. Seisul 80:80 võttis ohjad enda kätte Tom Kaldre ja viis kaugviske tulemusena Rapla 83:80 juhtima. Sellele järgnes korvide laine mõlemalt poolelt, kuid lõpuks jäid peale ikkagi lätlased. Rindalds Sirsinsi viimase sekundi korv tõi Ogrele võidu skooriga 88:86.

Resultatiivseim mängija väljakul oli Ugis Pinete, kes viskas 21 punkti. BK Ogre sangar Rinalds Sirsins viskas 19 punkti. Avis Utilitas Rapla resultatiivseim mängija selles kohtumises oli Demajeo Wiggins, kes viskas 19 punkti. Jaron Martin jagas 9 resultatiivset söötu. Kõnekas oli ka see, et Avis Utilitas Rapla tegi terve kohtumise peale 21 pallikaotust.

Mängujärgses intervjuus Delfi TV-le ütles Sven Kaldre, et esimesed 15 minutit mängust olid ideaalilähedased, kuid peale seda tuli mõõn. “Esimesed viisteist minutit mängust olid ideaalilähedased, aga peale seda tuli mõõn sisse. Lõpp oli selline nagu ikka – loto. Enne lõppu oleksime pidanud vastased ära kägistama. Meie probleem olid pallikaotused. Lõpus hakkasime vigadega hullama ja siis hakati ka lihtsamalt vigu võtma,” rääkis Kaldre.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli tegemist hooaja kümnenda kaotusega. Selle kõrvale on teenitud ka üheksa võitu. Paf Eesti-Läti korvpalliliigas annab see hetkel kaheksanda positsiooni.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare