23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
ArtikkelInternetikelmid petsid raplamaalastelt välja enam kui pool miljonit eurot

Internetikelmid petsid raplamaalastelt välja enam kui pool miljonit eurot

Möödunud aastal pandi Raplamaal toime 60 internetikuritegu. Nende käigus peteti inimestelt välja pisut alla 600 000 euro.

Laias laastus võib petuskeemid jagada kaheks. Ühel juhul püüavad enamasti kohalikud kelmid saada kätte ohvri ID-kaardi ja PIN-koodid. Teisel juhul on tegemist hästi organiseeritud ja laialt leviva kelmusega, millel on palju erinevaid toimepanemise vorme.
Kesk-Eesti politseijaoskonna juhtivuurija Jaan Aas räägib, et petta saanud inimeste arv aastate jooksul pigem kasvab. Kohalikud petturid toimetavad enamasti lihtsama skeemi alusel ja püüavad inimeselt tema dokumendid ja PIN-koodid kätte saada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare