1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportKevin Jõesoo tuli kahekordseks Baltimaade U18 meistriks

Kevin Jõesoo tuli kahekordseks Baltimaade U18 meistriks

Mardo Lundver

4.-5. märtsil toimusid Valmieras Balti talvised võistkondlikud meistrivõistlused U18 ja U20 vanuseklassidele. Kahe vanuseklassi peale kokku kuulus Eesti koondisesse üle 80 sportlase, kelle hulgas ka neli Rapla jooksuklubi esindajat.

Esmalt võtame luubi alla U18 vanuseklassi, kus Kevin Jõesoo pärjati kahekordseks Baltimaade meistriks. Avapäeval tagas kuldmedali 1500 m lõppaeg 4.19,95. Teisel võistluspäeval oli kavas 800 m ning 1.59,01 oli esikohaks piisav. „Mõlemad võistluspäevad möödusid edukalt. Eesmärk sai täidetud ja mõlemalt alalt Eesti koondisele maksimumpunktid toodud. Kogu võistluspaiga keskkond, nii võistlushall kui ka majutus, oli samuti väga hea. Olen viimastel nädalatel olnud veidike kimpus jalavigastusega, mistõttu aitasid mind ka väga palju Eesti koondisega kaasas olnud füsioterapeudid.
Jooksud olid taktikaliselt sarnased – kuni viimase ringini lasin teistel vedada. Oleksin tahtnud näidata veidi paremaid aegu, aga seoses oma vigastusega olen väga rahul terve nädalavahetuse tulemustega. Ja muidugi oli väga uhke olla osa võidukast Eesti koondisest,“ rääkis Jõesoo. U18 Eesti koondis tuli ülekaalukalt esimeseks 224 punktiga, Läti sai teise koha 160 punktiga ning kolmas koht Leedule 141 punktiga.
U20 vanuseklassis esindas meid kolm sportlast. Anne-Riin Peep oli 1500 m distantsil kuues, 800 m uue isikliku tippmargiga Baltimaade neljas, ajad vastavalt 5.04,71 ning 2.24,22. Sander Piik võistles samuti kahel jooksualal – 1500 m sai jooksumees 4.06,18-ga kaela pronksmedali, 800 m oli uue isikliku rekordiga 1.58,04 neljas.
„Esmakordselt sain osaleda talvistel Balti võistkondlikel meistrivõistlustel ning kogemus oli võimas! Atmosfäär oli uskumatu ning igati isiklikke rekordeid soosiv. Kahjuks ei saanud isikliku sooritusega täielikult rahule jääda. Kindlasti oleksin soovinud võistluse esimesel päeval 1500 meetris noppida kuldmedali ning joosta 4.05 algusesse ja teisel päeval joosta 800 meetris 1.56 lõppu. Kuigi tulemused jäävad pisut kripeldama, olen teinud omad järeldused ja asun suviseks hooajaks valmistuma suure innuga – juhuse hooleks ei soovi järgmistel Eesti ning Balti meistrivõistlustel küll midagi jätta,“ ütles Piik.
Sprinter Arto Kivisild kuulus 4 x 200 m teatejooksu koosseisu, finišeerides Läti eakaaslaste järel ning Leedu koondise ees teisena. „Enne jooksu oli närv sees ning kui võtsin sisse stardiasendi, hakkas mu keha värisema. Start läks ilusti, kuid teises kurvis kadus jooksurütm ning kangestusin, kui Leedu sprinter minust mööda jooksis. Teatevahetus lõppes minu jaoks selliselt, et andsin teatepulga üle ning kohe pärast seda kukkusin maha.“ U20 üldvõit tuli Eestile 198 punktiga, teine koht Lätile 186 punktiga ning kolmandaks jäi Leedu 149 punktiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare