-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
KultuurNÖFF alustas Siiri Sisaski fotonäitusega

NÖFF alustas Siiri Sisaski fotonäitusega

Traditsiooniliseks ürituseks kujunenud Naiste Ööde Filmifestival (NÖFF) toob Raplasse mitmeid kvaliteetfilme, aga festivaliga seoses tutvustatakse ka värskelt ilmunud raamatuid ja avatakse näitusi. Esimene näitus avati juba 3. märtsil.

Kuigi filmifestivali ametlik algus on reedel, 11. märtsil, sai festival laiemas tähenduses avatuks pühitsetud tänavu juba nädalapäevad varem. Festivali esimese üritusena avas Rapla kino trepigaleriis oma fotonäituse „Siin ja seal” tuntud muusik Siiri Sisask. Loojahingega Sisask ei piirdu üksnes muusikaga, vaid avastab nii maalikunsti, foto kui ka videote maailma. NÖFF-i puhul tuli ta esimest korda laiema avalikkuse ette oma fotodega ja pani need näitusele.
Sisask selgitab, et fotosid on ta armastanud alati teha, iseäranis siis, kui ta on reisil. Kuna tema poeg märkas, et neis fotodes on midagi sellist, mida võiksid ka teised tahta näha, lõi ta ema fotode esitlemiseks Instagrami veebikeskkonda konto. Just seal märkas fotosid NÖFF-i peakorraldaja Katrin Klaebo, kes täheldas samuti, et Sisaskil on huvitav vaatenurk.
„Ma olen pildistanud mõttega, et olen nendes hetkedes näinud erilist sädet,” selgitab Sisask ise. Ta on mõelnud, et ehk kunagi köidab ta fotod kokku raamatuks või trükib postkaarte, aga ootas seda õiget tõuget, et nendega edasi liikuda. „Katrin oligi see tõuge,” ütleb ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare