spot_img
1.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
SportBK Ventspilsi vastu said Avis Utilitas Raplale saatuslikuks pallikaotused

BK Ventspilsi vastu said Avis Utilitas Raplale saatuslikuks pallikaotused

Tugev Läti klubi BK Ventspils võitis reede, 11. märtsi õhtul Avis Utilitas Raplat seisuga 91:81. Ventspilsis toimunud kohtumises oli suure osa mänguajast tagaajaja rollis just Rapla. Neljandal veerandajal jõuti lätlastele korra küll ühe punkti kaugusele, kuid enamaks suutelised ei oldud. Kiire pilk statistikasse näitab, et Raplale said saatuslikuks pallikaotused. Kui Läti meeskonnal kogunes neid kohtumise peale 10, siis Raplal oli neid tervelt 18.

Algviisikud:
BK Ventspils: Kristaps Mediss, Guntis Sipolins, Larry Thomas, Kristaps Kilps, Denis Krestinin
Avis Utilitas Rapla: Ricards Vanags, Kaarel Välb, Darryl Tucker, Martin Paasoja, Sven Kaldre

Mängu alguses suutis Avis Utilitas Rapla väljakuperemehi frustreerida päris korralikult ning surus oma mängu peale. Kiirele eduseisule oli Ventspilsil siiski vastus olemas, kes enne veerandaja lõppu ise initsiatiivi haaras. Rapla võitles küll vapralt vastu, kuid esimese kümne minuti järel olid kolme punktilises eduseisus siiski lätlased 27:24.

Teise veerandaja alguses rallis Ventspils Raplal eest ära. Peale vahespurti juhtisid lätlased ühel hetkel 40:29, kuid siis hakkasid tabama ka külalismeeskonna visked. Martin Paasoja tabav keskpositsioonivise tõi Rapla kolme punkti kaugusele 40:37. Viigiseisu 44:44 tõi tabloole Ricards Vanagsi korvialune vise poolteist minutit enne poolajapausi. Esimese poolaja võitis 49:46 siiski Ventspils, sest viimasel sekundil tabas kauge kolmepunktiviske Arturs Ausejs.

Kolmandal veerandajal jätkus võrdne heitlus, kuid Rapla püsis pidevas kaotusseisus. Isegi kui vahe hetkeliselt vähenes, siis olid lätlased kohe jaol ja viigini Raplat ei lubatud. Punktide poolest vedasid Raplat suuresti Tucker, Wiggins ja Vanags. Ventspilsi poolel jagunes skooritegemine ühtlasemalt kõigi väljakul käinud mängijate vahel. Enne otsustavat neljandat veerandaega oli seis 68:63 Ventspilsi kasuks. Sealjuures saatis Markus Ruubel viimasel sekundil teele ülikauge viske, mis põrkas küll vastu korvirõngast, kuid kahjuks sisse ei kukkunud.

Neljandal veerandajal tuli Rapla korraks ohtlikult lähedale, kuid siis sai Ventspils oma mängumootori uuesti tööle. Seisul 70:69 oli Rapla ühe punkti kaugusel ent siis võtsid lätlased mänguohjad enda kätte. Rapla mängu iseloomustasid järjestikused pallikaotused kuni veerandaja keskel oli peatreener Lluis Riera sunnitud aja maha võtma. Ventspils juhtis siis 77:69. Murepilvi hakkas peale seda kogunema aina enam. Kolm minutit enne lõpusireeni oli Ventspilsi eduseis juba 82:71.

Rapla võitles lõpuni. Sven Kaldre kaugvise tõi tabloole skoori 83:78 kui mängida oli veel 1:30. Viimastel minutitel asuti tegema vigu, et saata lätlased vabaviskejoonele ent sealt olid nad täpsed. BK Ventspils võitis kohtumise seisuga 91:81.

Võitjate poolel oli resultatiivseim mängija Guntis Sipolins, kes viskas 17 punkti. Tervelt kuus Ventspilsi mängijat said kirja vähemalt kümme punkti. Rapla resultatiivseim mängija oli Demajeo Wiggins, kes viskas 20 punkti. Darryl Tucker toetas meeskonda 18 punktiga.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli see Paf Eesti-Läti korvpalliliigas kaheteistkümnes kaotus, mille kõrval on ka üheksa võitu. Liigatabelis annab see kaheksanda koha. Ühtlasi on see viimane koht, mille pealt pääseb veel sõelmängudele. BK Ventspilsil on see-eest üheksateist võitu ja kolm kaotust ning Riia VEF-i järel hoitakse tabelis teist kohta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused