23.8 C
Rapla
Kolmapäev, 17 juuli 2024
GaleriiGALERII: NÖFF 2022 sai alguse!

GALERII: NÖFF 2022 sai alguse!

Reedel, 11. märtsil oli Naiste Ööde Filmifestivali (NÖFF) pidulik avamine Rapla kinos. Külalisi tervitati TOHI gini kokteilide, BonMerité kinkekottidega ja Minna marmelaadiga. Punase vaiba üritusele kohaselt said kõik glamuursed külalised fotograafile poseerida.

Festivali avas seekord muusikaline etteaste. Koos võimsate visuaalsete efektidega esines publikule duo HUNT. Seejärel tehti avakõned. Sõna said Rapla vallavanem Gert Villard, Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse juht Janek Kadarik, Raplamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Urmas Kristal ja festivali peakorraldaja Katrin Klaebo. Klaebo tõdes, et kui viimased kaks aastat on kultuurielu olnud justkui sügavkülmutatud, siis nüüd küll tegutsetakse, aga Ukrainas toimuva sõja varjus. Vaatamata rasketele aegadele, loodavad korraldajad, et inimesed leiavad festivalist positiivsust, mida praegu igaühe ellu vaja on.

Klaebo tegi teatavaks ka tänavuse Leida Laiuse mälestusauhinna saaja, kelles valiti sel korral filmirežissöör Moonika Siimets. Haigus hoidis Siimetsa kahjuks festivalilt küll eemal, kuid ta edastas oma siirad tänusõnad video vahendusel.

Festivali avafilmiks oli Aretha Franklini eluloost vändatud mängufilm „Respect.“

Avaõhtut juhtis alati särav Maria Mettas.

 

« kohta 2 »
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare