17.2 C
Rapla
Neljapäev, 25 juuli 2024
KultuurEmakeelepäeva puhul tõsteti esile emakeele tervis

Emakeelepäeva puhul tõsteti esile emakeele tervis

Laupäeval, 12. märtsil tähistati Rapla kultuurikeskuses emakeelepäeva. Kontsert-mõtlusel “Meie emakeele tervisest” astusid üles Riinimanda kooristuudio noortekoor ja segakoor August07. Mõtiskluse osa eest kandis hoolt luuletaja Ly Ehin.

Alates 1996. aastast on Eestis tähistatud emakeelepäeva 14. märtsil. Just sel kuupäeval sündis Kristjan Jaak Peterson, keda peetakse Eesti rahvuskirjanduse loojaks. Seoses sellega on Raplas toimunud kas 14. märtsil või selle päeva läheduses emakeelele pühendatud kokkusaamine, mis sisaldab nii muusikalist kui ka mõtisklevat osa. Juba mitme aastakümne vältel on olnud selle eestvedajad Valter ja Urve Uusberg.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare