5.5 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
KultuurMahtra muuseumis esitleti rahvariiete näitust ja uut kogumikku

Mahtra muuseumis esitleti rahvariiete näitust ja uut kogumikku

Eelmise nädala neljapäeval, 10. märtsil oli mitu head põhjust, miks oma sammud Mahtra muuseumisse seada. Esitleti värsket näitust „Juuru kihelkonna rahvariided” ja trükisooja kogumikku „Mahtra Talurahvamuuseum 50”.

Põhjuseid oli mitu ja tulijaid selle võrra ka palju. Muuseumi hubaste ruumide kõik nurgad täitusid huvilistega. Muuseumi tegevjuht Jaanus Plaat alustas mitmeosalist sündmust, tutvustades kohale tulnud inimestele äsja kaante vahele saanud kogumikku „Mahtra Talurahvamuuseum 50”. Nagu Plaat selgitas, olid teose koostamisega seotud mitmed endised ja praegused muuseumi töötajad. Osalt on teos täitunud nende samade töötajate mälestuste ja kogemustega. Tekstide seas on nii arutlevaid esseesid, informatiivseid artikleid kui ka põnevaid intervjuusid. Loomulikult on mahtunud sinna ka rohkelt fotosid kuni tänapäevani välja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare