4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportMagus võit Läti Ülikooli üle säilitas Avis Utilitas Rapla kaheksanda koha

Magus võit Läti Ülikooli üle säilitas Avis Utilitas Rapla kaheksanda koha

Avis Utilitas Rapla teenis laupäeva, 19. märtsi õhtul väga vajaliku võidu Läti Ülikooli üle. Sadolin spordihoones toimunud kohtumises oli Rapla parem 84:74. Võit oli seda magusam ning vajalikum, et eelmisest viiest mängust oli Rapla võitnud kõigest ühe. Rapla hoidis Läti Ülikooli vastu mängu üle kontrolli algusest lõpuni ning vastastele reaalset võidušanssi ei antud.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Ricards Vanags, Tom Kaldre, Kaarel Välb, Darryl Tucker, Sven Kaldre
Läti Ülikool: Ricards Vitolskis, Reinis Avotins, Gustavs Kampuss, Eduards Avotins, Davids Viksne

Avis Utilitas Rapla teadis, et neil on lapäevaõhtusest vastasseisust Läti Ülikooliga hädasti võitu vaja. Just sellise mõtestatusega mängule vastu mindigi. Tegemist oli Rapla jaoks tervelt viienda kohtumisega viimase kaheksa päeva jooksul.

Esimene veerandaeg kujunes korviderohkeks ning selle võitis Rapla 22:18. Teisel veerandajal sai Rapla oma ründemängu paremini käima ning võib öelda, et mängu kontrolliti kindlalt. Läti Ülikoolil oli skooritegemisega tõsiseid probleeme samal ajal kui Rapla mängis teises väljaku otsas resultatiivselt. Ühel hetkel juhtis Rapla lausa 16 punktiga, kuid poolajapausile päris nii suures eduseisus ei mindud. Esimese poolaja võitis Rapla 46:37. Esimese kahekümne minuti resultatiivseim oli Demajeo Wiggins, kes viskas 13 punkti. Vahetusmängijana platsile tulnud Martin Paasoja viskas esimesel poolajal 11 punkti.

Kolmas veerandaeg algas Raplale raskelt. Läti Ülikool tuli hetkeks nelja punkti kaugusele, kuid siis tabas Darryl Tucker kolmepunktiviske, mis tõstis Rapla edu seitsme silma peale. Kokkuvõttes kuulus kolmas veerandaeg siiski Läti Ülikoolile, kes suutis vähendada lõpuks kaotusseisu nelja punkti peale. Otsustavale veerandajale mindi vastu seisul 59:55 Rapla kasuks. Lõpusekunditel oli Tom Kaldrel kasutada kaks vabaviset ent kumbki neist korvi ei kukkunud.

Neljas veeranaeg algas Darryl Tuckeri soologa, kes viskas esimese paarikümne sekundiga viis punkti ja taastas Rapla mugava eduseisu. Väike ohumärk oli see, et samal ajal teenis Martin Paasoja neljanda isikliku vea. Edasi pidas Rapla tugevalt vastu. Minut aega enne lõpusireeni oli nende eduseis seitse punkti, kuid siis tabas Sven Kaldre kaugviske ning kindlustas sellega Rapla võidu. Kodumeeskonna võidunumbrid olid 84:74.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Martin Paasoja, et vastased on südikas meeskond, kes hinnaalandust seekord ei teinud. “Olime tublid, et suutsime suure osa ajast juhtida ja võidu koju tuua,” sõnas Paasoja. Ta lisas, et üks osa mänguplaanist oli suruda mängu korvi alla, kus Wiggins ja Tucker olid vastastest selgelt üle. Ise sai ta selles kohtumises kirja viis vaheltlõiget ja kolm blokki. “Mõni mäng ongi nii, et tuleb kaitses hästi välja, aga tegelikult on see meeskondlik ja teised aitasid kaasa. Meie eesmärk on jõuda play-off-i ning tänaseda võiduga on üks samm selle nimel tehtud,” rääkis Paasoja.

Darryl Tucker viskas 24 punkti ning oli sellega resultatiivseim mängija väljakul. Demajeo Wiggins toetas Raplat 21 punktiga. Paasoja nimel jäi 17 silma. Vastastest oli resultatiivseims Davids Viksne, kes viskas 21 punkti.

Laupäeva õhtune võit Paf Eesti-Läti korvpalliliigas oli Avis Utilitas Raplale hooaja üheteistkümnes. Selle kõrval on ka kolmteist kaotust. See annab liigatabelis praegu kaheksanda koha, mis on ühtlasi viimane koht, millega pääseb play-off-i.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare