6.1 C
Rapla
Kolmapäev, 8 mai 2024
SportKaotus BC Kalev/Cramo vastu langetas Avis Utilitas Rapla üheksandaks

Kaotus BC Kalev/Cramo vastu langetas Avis Utilitas Rapla üheksandaks

Avis Utilitas Rapla jäi teisipäeva, 22. märtsi õhtul selgelt alla BC Kalev/Cramole. Sadolin spordihoones toimunud Paf Eesti-Läti korvpalliliiga kohtumise võitis pealinna meeskond 85:61. BC Kalev/Cramo hoidis juhtrolli terve kohtumise vältel ning Rapla ei pääsenud neile kordagi ohtlikult lähedale. Kaotus tähendas seda, et turniiritabelis langes Rapla üheksandaks.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Demajeo Wiggins, Markus Ruubel, Darryl Tucker, Martin Paasoja, Sven Kaldre
BC Kalev/Cramo: Ojars Silins, Donovan Jackson, Kamari Murphy, Martin Dorbek, Kristjan Kitsing

Viie mänguminuti järel oli BC Kalev/Cramo eduseis juba kaheteistkümne punktiline 16:4. Rapla ei saanud kuidagi oma mängu käima. Neli minutit enne veerandaja lõppu oli vastaste eduseis juba 22:4. Esimene veerandaeg läks Raplal igatepidi aia taha. Rünnakul ei leitud õigeid viskepositsioone ning samal ajal ladus Kalev/Cramo korve järjest. Kümne mänguminuti järel oli külaliste eduseis juba 32:10.

Selge oli see, et 22 punktilist kaotusseisu saab olema väga raske tagasi mängida. Teisel veerandajal mängis Rapla küll resultatiivsemalt, aga samamoodi mängis efektiivselt ka BC Kalev/Cramo. Vägisi kippus tunduma, et siit tuleb vastu võtta suureskooriline kaotus. Esimese poolaja lõpuks olid tablool numbrid 50:28 BC Kalev/Cramo kasuks. Kõnekas oli see, et Rapla tuli olude sunnil mängule vastu kõigest üheksa mängijaga. Kõik nad teenisid mänguminuteid juba esimesel poolajal. Jaron Martin, Arnolds Helmanis, Kaarel Välb ja Marek Ojamäe jäid kõik kohtumisest eemale.

Kolmandal veerandajal ei kerkinud esile ainsatki märki, et Rapla võiks sellesse mängu tagasi tulla. Kaotusseis oli suur ning isegi kui see vahepeal vähenes, siis oli Kalevi mängijatel alati vastus olemas. Kolmanda veerandaja lõpusireeni kõlades oli BC Kalev/Cramo eduseis 70:45.

Lootust ei andnud ka neljanda veerandaja algus. Vastased lihtsalt olid selles kohtumises osavamad. Kerge rõõmuhetk oli see kui veerandaja keskel tabas Martin Paasoja kaks kolmepunktiviset järjest ning lisas sellele veel ühe viske korvi alt juurde. Vahe vähenes sel hetkel 21 punkti peale, kuid selge oli see, et Kalev/Cramot enam kinni püüda pole võimalik. Mängu lõpuks olid vastaste võidunumbrid 85:61.

Peale kohtumist antud intervjuus Delfi TV-le ütles BC Kalev/Cramo mängija Tanel Kurbas, et meeskonna algviisik oli tubli ning nad alustasid agressiivselt nii kaitses kui rünnakul. “Püüame nüüd end play-off mängudeks valmis seada ja tänane oli meie esimene proovikivi. Sel aastal on kujunenud nii, et osade meeskondadega meile sobib mängida ja Rapla on üks neist,” rääkis Kurbas.

Avis Utilitas Rapla põhilised skooritegijad olid Darryl Tucker (19), Demajeo Wiggins (11) ja Martin Paasoja (11). BC Kalev/Cramol jagunes skooritegemine võrdselt kõigi mängijate vahel. Resultatiivseim neist oli Kregor Hermet 11 punktiga. Kolm mängijat viskasid täpselt kümme punkti.

Tegemist oli ülimalt olulise mänguga ka Paf Eesti-Läti korvpalliliiga tabeli seisukohast. Avis Utilitas Rapla jahib jätkuvalt kaheksandat kohta, et kindlustada koht play-off mängudel. Teisipäeva õhtul teenitud kaotuse järel langeti üheksandaks. Heitlus kaheksanda koha peale käib Tartu Ülikool Maks & Mooritsa vastu, kes samal ajal teenis 75:61 võidu Valmiera Glass Via üle. Nüüd ootab Avis Utilitas Raplat ees veel üks põhiturniiri mäng, mis peetakse laupäeval, 26. märtsil võõrsil Tallinna Kalevi vastu. Ainuke võimalus veel kaheksandat kohta jahtida on see kohtumine võita.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare