TarbijaRetsept: Tuunikalamuffinid

Retsept: Tuunikalamuffinid

Mida kรตrgemalt kรคib pรคike, seda rohkem tahaks loodusesse uitama minna. Kui minna uitama kauemaks kui vรคikeseks jalutuskรคiguks, on hea ka sรถรถgipoolist kaasa vรตtta. Vรคrskes รตhus maitseb kรตik paremini, isegi kui see on kรตigest vรตileib. Nende asemel pakuks seekord aga vรคlja รผhed soolased muffinid, mida on lihtne teha ja mis tuunikala armastajatele kindlasti meeldivad. Ja isegi tuunikala mittesรถรถjad kiidavad neid.
Retsept on pรคrit Nami-Nami toidublogist, kuhu see on mugandatud populaarsest USA toidublogist Orangette, mille autor on Molly Wizenberg. Selle roa algne nimetus on selles blogis “bouchons au thonโ€œ, ehk prantsuse keelest otse tรตlgituna โ€žtuunikala korgidโ€œ. Ja prantsuse keeles on nimi seepรคrast, et Molly sai selle retsepti vahetusรผliรตpilasena prantslaste juures elades.

Vaja lรคheb: 185 g tuunikalakonservi (tรผkid vees), 3 spl kontsentreeritud tomatipastat, 150 g hapukoort, 3 muna, 2-4 spl supirohelist (till, petersell vm), 1 vรคike sibul, 200 g riivjuustu, soola, pipart

Tee nii: Nรตruta tuunikalakonserv hoolega, siis suru kausi pรตhjas kahvliga katki. Lisa kรตik รผlejรครคnud ained, sega รผhtlaseks.
Jaota segu hoolikalt vรตitatud muffinivormidesse (vรตi kasuta silikoonist vorme) ning kรผpseta 165-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni omletid on pealt kuldsed ja kenasti lรคbi kรผpsenud. Serveeri vรคrske rohelise salatiga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare