3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Tuunikalamuffinid

Retsept: Tuunikalamuffinid

Mida kõrgemalt käib päike, seda rohkem tahaks loodusesse uitama minna. Kui minna uitama kauemaks kui väikeseks jalutuskäiguks, on hea ka söögipoolist kaasa võtta. Värskes õhus maitseb kõik paremini, isegi kui see on kõigest võileib. Nende asemel pakuks seekord aga välja ühed soolased muffinid, mida on lihtne teha ja mis tuunikala armastajatele kindlasti meeldivad. Ja isegi tuunikala mittesööjad kiidavad neid.
Retsept on pärit Nami-Nami toidublogist, kuhu see on mugandatud populaarsest USA toidublogist Orangette, mille autor on Molly Wizenberg. Selle roa algne nimetus on selles blogis “bouchons au thon“, ehk prantsuse keelest otse tõlgituna „tuunikala korgid“. Ja prantsuse keeles on nimi seepärast, et Molly sai selle retsepti vahetusüliõpilasena prantslaste juures elades.

Vaja läheb: 185 g tuunikalakonservi (tükid vees), 3 spl kontsentreeritud tomatipastat, 150 g hapukoort, 3 muna, 2-4 spl supirohelist (till, petersell vm), 1 väike sibul, 200 g riivjuustu, soola, pipart

Tee nii: Nõruta tuunikalakonserv hoolega, siis suru kausi põhjas kahvliga katki. Lisa kõik ülejäänud ained, sega ühtlaseks.
Jaota segu hoolikalt võitatud muffinivormidesse (või kasuta silikoonist vorme) ning küpseta 165-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni omletid on pealt kuldsed ja kenasti läbi küpsenud. Serveeri värske rohelise salatiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare