3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla lõpetas Paf Eesti-Läti liiga põhiturniiri võiduga

Avis Utilitas Rapla lõpetas Paf Eesti-Läti liiga põhiturniiri võiduga

Avis Utilitas Rapla võitis laupäeva, 26. märtsi õhtul võõrsil Tallinna Kalevit skooriga 78:64. Tegemist oli samaaegselt nii magusa kui mõru võiduga. Mõru oli võit seetõttu, et Paf Eesti-Läti korvpalliliiga sõelmängudele Rapla ei pääsenud. Rapla lõpetas põhiturniiri üheksandal kohal ning oli seega esimene võistkond, kes play-offi ei pääsenud.

Tõele au andes oli muidugi juba enne laupäeva õhtust mängu selge, et Paf Eesti-Läti korvpalliliiga play-off on Rapla jaoks käeulatusest väljas. Enne kohtumist tekitas probleeme see, et mängule mindi vastu ilma kolme vigastatud mängijata. Kõrvale jäid nii Arnolds Helmanis, Jaron Martin kui Marek Ojamäe.

Algviisikud:
Tallinna Kalev: Aleksander Oliver Hint, Kendrick Thompson, Eduards Hazners, Michael Buchanan, Joonas Järeläinen
Avis Utilitas Rapla: Tom Kaldre, Demajeo Wiggins, Darryl Tucker, Martin Paasoja, Sven Kaldre

Avis Utilitas Rapla alustas nii edukalt kui võimalik oli. Kui Sven Kaldre kaugvise viis Rapla 8:0 juhtima, tuli vastastel esimest korda minutiline mõttepaus võtta. Peale seda hakkasid korvi kukkuma ka Tallinna Kalevi visked ning korra jõudsid nad ka ühe punkti kaugusele. Avis Utilitas Rapla võitis siiski esimese veerandaja 18:13.

Teisel veerandajal suutis Rapla eduseisu hoida. Suurimad skooritegijad olid Martin Paasoja ja Darryl Tucker. Seisul 36:28 läks Rapla teistkordselt selles kohtumises juhtima kaheksa punktiga. Viimastel minutitel ja sekunditel asus Kalev siiski seda vahet jõuliselt vähendama ning esimese poolaja lõpuks oli Rapla eduseis sulanud kõigest kahe punkti peale 36:34.

Kolmas veerandaeg algas võrdse heitlusega, kus Tallinna Kalev saavutas ka eduseisu 44:41. Pikalt see siiski ei kestnud. Sven Kaldre tabav kaugvise viis Rapla juhtima juba 53:44. Veerandaja lõpusekundid kuulusid veel enam Raplale. Martin Paasoja seadis vabavisetest tabloole skooriks 58:46 ning selle seisu pealt viimasele veerandajale vastu mindigi.

Rapla eduseisu käest ei andnud. Pidevalt hoiti rohkem kui kümne punktilist eduseisu. Kõnekas oli see, et keskmängija Darryl Tucker tabas kõik kolm kolmepunktiviset, mis ta teele saatis. Tallinna Kalevi katsed kaotusseisu vähendada jooksid järjest liiva. Juba kaks minutit enne lõppu oli selge, et Rapla võidab, sest vahe oli sel hetkel 15 punkti. Lõpusireeni kõlades olid Rapla võidunumbrid 78:64.

Võitjate poolelt oli suurim skooritegija Darryl Tucker 20 punktiga. Martin Paasoja viskas 19 punkti. Tallinna Kalevi poolelt viskas Ronald McGhee 23 punkti.

Mängujärgses intervjuus ütles Avis Utilitas Rapla abitreener Toomas Annuk, et meeskonna esitusega võib lõppkokkuvõttes rahul olla. “Esimesel poolajal oli meil eksimusi, mida ei tohiks lubada. Teisel poolajal alustasid vastased hästi, aga meie maa-alakaitse tõi sisse rütmimuutuse,” rääkis ta. Nüüd ootab Raplat ees võimalus end rehabiliteerida Eesti liiga play-offis. “Loodame, et Arnolds Helmanis ja Jaron Martin tulevad tagasi. Kohe kindlasti ootame neid tagasi. Eesti meistrivõistluste play-offis loodame mõlemat rivis näha,” rääkis Annuk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare