3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
ArtikkelEesti kool, päikeseloojangud ja lumi võitsid vahetusõpilase südame

Eesti kool, päikeseloojangud ja lumi võitsid vahetusõpilase südame

Koos kevade tulekuga on käes ka “Saksa kevad”, mis algas 4. aprillil ja kestab 9. maini. Selle festivali eesmärk on tõsta mõneks nädalaks fookusesse saksa keel ja kultuur. Käesoleva aasta festivali partnerliidumaa on Rheinland-Pfalz, millega on Rapla maakonnal pikaaegsed sõprussuhted.
Rapla gümnaasiumis avati festival 1. aprilli hommikul, kui kooli kogunes üle paarikümne Rapla linna tubli saksa keele õppija. Avasõnade järel tutvustasid gümnaasiumi neli vahetusõpilast Saksamaalt saksakeelseid maid. Pärja Annelies Großmann, Lieselotte Taimi Mann, Luise Büchner ja Leela Karuna Werner rääkisid nende maade kultuurist, tavadest, spordist ja traditsioonidest.
Kõik neli vahetusõpilast on pärit Saksamaa eri paigust.
Pärja on pärit põhjaosast Lüneburgist, mis asub Hamburgi lähedal. Üks põhjus, miks ta otsustas YFU vahendusel just Eestisse vahetusõpilaseks tulla, peitub tema eesti nimes. Pärja rääkis, et kui ema teda ootas, käisid ta vanemad Tallinnas ja ostsid nimeraamatu. Neile jäi silma nimi Pärja ja hakkas nii meeldima, et see oma lapsele panna. Huvitav on märkida, et Eestis pole Pärja vanusegrupis ühtegi teist samanimelist ja Pärja on keskmiselt 71-aastane.
Põhjuseid just Eestisse tulla oli Pärjal aga veelgi. „Ma olen kuulnud jutte Eesti ilusast loodusest ja tahtsin õppida uut keelt. Ja ma tahtsin talvel palju lund näha,“ sõnas Pärja. Selle viimase sooviga tal vedas, et sattus just nii lumerohkel talvel siin olema. Saksamaal selliseid lumekoguseid ei näe ja esimest korda lumelauatada ja suusatada saigi Pärja Eestis Kuutsemäel. Suusatamine tuli tal paremini välja ja hakkas väga meeldima.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare