14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
KultuurRaplamaa noore muusiku konkursi võitjad on selgunud

Raplamaa noore muusiku konkursi võitjad on selgunud

Konkurss „Raplamaa noor muusik” sai alguse eelmisel aastal ja ka tänavu kutsuti kõiki maakonna muusikakoolide noori muusikuid selles osalema. Konkursi eesmärk ongi tunnustada noori muusikatalente, nende õpetajaid ja populariseerida klassikalise muusika õpet Raplamaal.

Konkurss toimus teisipäeval, 12. aprillil Rapla kultuurikeskuses. Muusikaõpilasi oli tulnud Juuru Eduard Vilde kooli huvikoolist, Kehtna kunstide koolist, Märjamaa muusika- ja kunstikoolist ning Rapla muusikakoolist. Võisteldi kahes vanuseklassis: 7-11-aastased ja 12-18-aastased. Noori muusikuid hindas neljaliikmeline žürii, mille esimees oli PLMF kunstiline juht Pille Lill ning liikmed Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõud viiuldaja Sigrid Kuulmann, saksofonist Virgo Veldi ning pianist Mati Mikalai.

Päeva esimeses pooles olid eelvoorud, pärast seda otsustas žürii edasipääsejad. Noorimatest jõudsid finaali kõik viis osalejat ning vanemast vanuserühmast sai finaali kuus õpilast.

Nooremas vanusegrupis sai kolmanda koha Rea Varik (klaver, Märjamaa muusika- ja kunstikool, juhendaja Ulla Heinat), teise koha Johan Lepiste (saksofon, Rapla muusikakool, juhendaja Hannes Altrov) ja võitjaks valiti Elisabeth Laja (viiul, Rapla muusikakool, juhendaja Tekla Tappo).

Vanemas vanusegrupis sai kolmanda koha Hanna Lukas (viiul, Rapla muusikakool, juhendaja Tekla Tappo), teine koht läks jagamisele Helin Marii Seera (klaver, Rapla muusikakool, juhendaja Edit Sif-Kruusel) ja Saale Iti Pihlapi (viiul, Rapla muusikakool, juhendaja Tekla Tappo) vahel. Esimese koha sai Triin Pihlap (viiul, Rapla muusikakool, juhendaja Tekla Tappo). Kõik võitjad pälvisid ka rahapreemia.

Mõlema vanuserühma võitja kutsutakse esinema muusikateemalisele ja Rapla kirikumuusika festivali XXX juubeliga seotud konverentsile 25. mail Rapla kultuurikeskusesse. „Raplamaa noor muusik 2022” Grand Prix kuulutatakse välja kirikumuusika festivali avakontserdil 26. juunil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare