5.8 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
SportAvis Utilitas Rapla mängis 13-punktilise eduseisu maha ja kaotas Pärnu Sadamale

Avis Utilitas Rapla mängis 13-punktilise eduseisu maha ja kaotas Pärnu Sadamale

Avis Utilitas Rapla viimased mängud on kulgenud väga raskelt. Viimati tuli esmaspäeval, 18. aprillil vastu võtta kaotus Pärnu Sadama vastu. Pärnus peetud kohtumise võitis kodumeeskond tulemusega 79:72. Rapla jaoks oli see neljas järjestikune kaotus Paf Korvpalli Meistriliigas.

Algviisikud:
Pärnu Sadam: Alterique Gilbert, Troy Marshall Barnies, Arturas Valeika, Mihkel Kirves, Robert Valge
Avis Utilitas Rapla: Kaarel Välb, Demajeo Wiggins, Martin Paasoja, Arnolds Helmanis, Sven Kaldre

Juba enne avavilet oli suur löök Raplale see, et kannavalu tõttu ei saanud kaasa teha mängujuht Jaron Martin, kes oli eelmises mängus TalTech/Optibeti vastu visanud 27 punkti.

Avis Utilitas Rapla alustas kohtumist särtsakalt ning oli kolme ja poole mänguminuti järel eduseisus 9:2. Esimese viie ja poole minutiga oli Pärnu visanud kõigest kolm punkti, samal ajal oli Raplal kirjas juba 15 punkti. Kindel olek kaitses püsis veerandaja lõpuni. Suurim eduseis oli ühel hetkel 19:6. Teisele veerandajale läks Rapla vastu eduseisus 26:17. Sealjuures tabas Rapla esimesel veerandajal neljateistkümnest vabaviskest kaksteist.

Edasi enam mäng nii helgetes toonides ei kulgenud. Üsna kiiresti asus Pärnu kaotusseisu vähendama ning läks juhtima seisul 31:30, kui korvi alt oli täpne Ivo Van Tamm. Rapla oli taas esimesel veerandajal kätte võidetud eduseisu maha mänginud nagu ka eelmises kohtumises TalTech/Optibeti vastu. Võrreldes mängu algusega olid teisel veerandajal meeskonnad justkui rollid ära vahetanud. Nüüd oli kaitses tugev Pärnu ja rünnakul ei saanud õiget käiku sisse Rapla. Mida rohkem minutid edasi tiksusid, seda hoogsamalt sai kodumeeskond oma mängu käima. Teisel veerandajal viskas Pärnu 31 punkti ning Rapla kõigest 10. Esimene poolaeg lõppes seisuga 48:36 Pärnu kasuks.

Ka kolmanda veerandaja alguses ei paistnud kuskilt, et Rapla võiks sellesse mängu tagasi tulla. Ehe näide tehnilisest praagist oli see, kui kohtunikud vilistasid Arnolds Helmanisele kolme sekundi reegli rikkumise korvi all. Teravust näitas Pärnu mängujuht Siim-Markus Post, kes murdis korduvalt korvi alla ning otsis sealt füüsilist kontakti. Nii teenis ta välja nii mõnegi vea. Mäng kulges korvidevaeselt. Esimese kuue minutiga olid mõlemad meeskonnad visanud kõigest neli punkti. Aga see muidugi tähendas, et Pärnu eduseis püsib. Kolmanda veerandaja võitis Pärnu seisuga 60:49.

Üheteist punktiline kaotusseis ei olnud loomulikult ületamatult suur, kuid kaotusseisu vähendamine kujunes Rapla jaoks väga raskeks. Pärnu mängis Siim-Markus Posti vedamisel jätkuvalt teravalt. Elevust tõi see kui neli minutit enne lõppu tabas Martin Paasoja kaugviske ning vähendas vahe kümne punkti peale. Kui Darryl Tucker tabas peale seda veel ühe kaugviske ning vabaviske ka peale siis oli vahe kõigest kuus punkti. Mängida jäi kaks minutit. Korra suudeti tulla ka viie punkti kaugusele, kuid rohkemaks Rapla siiski võimeline ei olnud. Lõpusekunditel üritati Pärnut küll suruda, kuid suurt tulu sellest ei tõusnud. Pärnu Sadam võitis selle mängu tulemusega 79:72.

Pärnu Sadama mängija Ivo Van Tamm ütles peale kohtumist Delfi TV-le antud intervjuus, et mäng kulges rabedalt. “Rünnakul oli meil nii plusse kui miinuseid. Mäng käis liialt palju üles-alla. Kaitses saaksime ka paremini teha,” ütles ta. Selle kohta, et esimesel veerandajal jäi Pärnu kiiresti kaotusseisu ütles Van Tamm sedasi: “Ma ei taha öelda, et mehed tulevad mängule mütsiga lööma, aga ennast tuleb rohkem motiveerida.”

Suurim skooritegija väljakul oli Avis Utilitas Rapla keskmängija Darryl Tucker, kes viskas 18 punkti. Demajeo Wiggins viskas Rapla poolelt 17 punkti ning võttis ühtlasi 12 lauapalli. Pärnu Sadama resultatiivseimad olid Robert Valge ja Andris Misters, kes mõlemad viskasid 15 punkti. Siim-Markus Post toetas omasid 14 punktiga.

Avis Utilitas Rapla järgmine mäng toimub neljapäeval, 21. aprillil kui Sadolin spordihoones võõrustatakse Tartu Ülikool Maks & Mooritsat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare