9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportKadi võimlejate tegus nädalavahetus

Kadi võimlejate tegus nädalavahetus

Kadi Saks

Laupäeval, 16. aprillil toimus Paide Muusika- ja Teatrimajas festivali “Koolitants” Järva-, Harju-, Rapla- ning Ida- ja Lääne-Virumaa piirkondlik tantsupäev. Meie klubist osales neli rühma: Lumelilled, Hiirekesed, Aladinid ja Kadi Noorte Eliit.

Päeva esimese poole kontserdil sai näha 29 eriilmelist tantsu mudilaste, 4.-7. klasside ja 10.-12. klasside vanuseklassis. Nende seas oli kaks signatuurtantsu. Kunstiline toimkond Elina Gorelašvili ja Joonas Tagel valisid enne piirkondlikke tantsupäevi välja kõigi saadetud videote hulgast kolm signatuurtantsu. Üks neist oli meie Kadi Noorte Eliidi esituses “Ingli tiiva puudutus”, autor Ingrid Jasmin. Tüdrukud on selle tantsuga saanud esineda igal nädalavahetusel eri piirkondade kontsertidel.

Hommikuse kontserdi viimases osas astusid lavale Aladinid oma tantsuga “Rännak” (autorid Lisbet Lillemägi ja Kadi Saks). Ja tõid koju eripreemia “Teemat toetavad visuaalsed lahendused”. Lisaks saadi ka publiku lemmiku tiitel. Õhtusel kontserdil osalesid 1.-4. klassid ja 6.-9. klassid. Meie kõige väiksemate rühm Lumelilled astus esimest korda lavale ja esitas tantsu “Suured unistused”. Tüdrukud olid väga tublid. Kontserdi esimeses osas esitas meie Kadi Noorte Eliit “Laiskloom Sidi unistust”, autor Kadi Saks, ja kontserdi lõpus oma signatuurtantsu.

Laval käisid ka meie 17 väikest Hiirekest, kes esitasid tantsu „Hiirtel pidu“, autor Kadi Saks, mis pälvis eripreemia “Mänguline teemakasutus ja rõõm liikumisest”. Lisaks saadi ka publiku lemmiku tiitel. Pühapäeval, 1. mail selgub TV6 telesaates salvestuste põhjal selle aasta “Koolitantsu” rahva lemmik. 2. mail on lõppkontserdid Rahvusooper Estonias, kus osaleb ka meie Kadi Noorte Eliit tantsuga “Ingli tiiva puudutus”. 19. aprillil antakse teada ülejäänud lõppkontsertidel osalevad tantsud.

Pühapäeval osalesime Tallinnas Kalevi spordihallis võimlemisfestivalil “Kauni rühiga ellu”. Seal osales üle 650 võimleja ja esitati 53 kava. Hindamas oli kümme kohtunikku, kes igaüks andis oma punktid vastavalt sooritusele 1-10-ni. Punktide kokkuliitmisel saavutatakse lõplik summa, mille järgi antakse välja pronks- (40-74 p), hõbe- (75-89 p) või kuldmedal (90-100 p). Vaatamata eelmise õhtu hilisele kojujõudmisele olid tüdrukud ennast kenasti virgeks saanud. Nüüd tuli hakata uuesti esinema ja seda juba võistlusvaibal.
Esimesena asusid meie omadest võistlustulle Lumelilled, kes olid juba enesekindlamad kui eelmisel õhtul. Väga tubli tulemus – 87 p ja hõbemedal. Järgmisena olid platsil Hiirekesed, kes nautisid pidu koos juustukesega ja saavutasid 95 p ja kuldmedali. Koondrühmade arvestuses astusid platsile Aladinid ja tegid väga tubli soorituse, tasuks 94 p ning kuldmedal. Võistluse teises osas astus üles meie Noorte Eliit Laiskloom Sidina ja saavutas maksimumpunktid ehk 100 ning kuldmedali.

Väga tore oli vaadata, kuidas meie klubi kõik rühmad üksteisele toeks olid ja häälekalt kaasa elasid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare