12.7 C
Rapla
Pühapäev, 24 sept. 2023
KultuurKolme riigi kandlekuningannade lummav muusika

Kolme riigi kandlekuningannade lummav muusika

Eelmisel nädalal rändasid mööda Eestit ringi kolm tuntud kandlemängijat kolmest riigist, andes viies kohas kontserdi. Üks neist kohtadest oli Juuru rahvamaja, kuhu „Kolme kandle tuur“ jõudis 14. aprillil.

Nagu Lee Lang Viljandi Pärimusmuusika Aidast (kontserttuuri korraldaja) sõnas, on praegustel segastel aegadel oluline leida üles ühisosa ja miks mitte ei võiks selleks ühisosaks olla kannel. Kolm kandlemängijat – Eva Väljaots Eestist, Laima Jansone Lätist ja Maija Pokela Soomest – tõestasid, et kandlemuusika tõesti ühendab inimesi.

Iga muusiku pill oli aga natuke erinev. Laima mängis koklet, mis on läti rahvapill ja kannelt meenutav näppepill. Maija pill oli kantele, soome ja karjala rahvapill, mis samuti kannelt meenutab. Eva lõi aga muusikat erinevatel väikekanneldel, millest üks ka ta enda tehtud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused