0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
ArtikkelPositiivne soolapuhumine – Kohilas toodetakse omanäolisi soolaseadmeid

Positiivne soolapuhumine – Kohilas toodetakse omanäolisi soolaseadmeid

Paljude teiste toodete kõrval arendatakse ja toodetakse näiteks ameeriklastele läbipaistvaid ruume, milles inimesed saavad end treenida ning sisse hingata peeneks jahvatatud soola.

Kohilas tegutseb kaks ettevõtet, mis teevad oma tooteid puhtalt välisturule. Käisime ühel neist, Anchor Salt World OÜ-l külas.

„Siin on hästi palju juhuseid,“ alustab ettevõtte üks esindajaid Andri Sinka. Sattusime ettevõttele külla peaaegu täpselt selleks ajaks, kui tegevuse algusest möödus kümme aastat. Sinka räägib, et tal oli enne selles ettevõttes tegutsemist oma firma, milles tegeles tootearendusega. „Tegin palju erinevaid projekte, üks neist oli ka soolaseadmed,“ ütleb ta. Soolaseadmete all peab ta silmas aparaate, mis jahvatavad puhast naatriumkloriidi ehk teisisõnu meditsiinilist soola aerosooliks.

„Seda saab kutsuda soolapuhumiseks,“ ütleb Sinka naerdes ning lisab: „Midagi toimub, aga ei näe.“ Kuna aparaat jahvatab soola niivõrd peeneks, ei ole seda õhus lendlemas absoluutselt näha. Küll aga võib soola suurenenud kontsentratsiooni õhus tunda oma huultelt, kirjeldab ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare