6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelVähestest vuttidest kasvas välja aretusfarm

Vähestest vuttidest kasvas välja aretusfarm

Rapla vallas Mahtra külas asub Väljaotsa vutitalu, kus Tiina Kiil ja Jan Anderson on viimased viis aastat oma põhitöö kõrvalt hobi korras pidanud väikest pereettevõtet, mis tegeleb eesti tõugu vuttide kasvatamisega ja nende munade ning liha müügiga.

Kui vutitallu külla läksime, näitas Tiina esmalt vutimune, mis munadepühadeks värvitud said. Juba iseenesest on vutimunad ilusad ja kirju mustriga, kuid Tiina tegi need veel kirjumaks. Kõige parema tulemuse andsid sibulakoored. Spinatiga värvides jäi muna õrnalt rohekas, kuid nurmenukk muna värvile mõju ei avaldanud.

Rääkides aga sellest, kuidas ja miks nad just vuttide kasvatamiseni jõudsid, sõnas Tiina, et maale Mahtrasse kolisid nad Tallinnast ja soovisid laudahoonele mingit sisu leida. Peast käis läbi mõtteid erinevate loomade pidamisest, kuid vuttide juurde jäädi põhjusel, et Jani vend neid pidas ja sulelistest ülivõrdes rääkis. Nii Tiina kui ka Jan fännasid juba siis vutimune ja kuna Jani venna jutt sütitas neidki, võeti esimesed vutid, keda oli natukene alla 50.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare