spot_img
2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
GaleriiFOTOD: Avis Utilitas Rapla alustas veerandfinaale kaotusega

FOTOD: Avis Utilitas Rapla alustas veerandfinaale kaotusega

Avis Utilitas Rapla alustas Paf Korvpalli Meistriliiga veerandfinaalseeriat Pärnu vastu kaotusega. Pärnu sai kolmapäeval, 27. aprillil koduväljakul peetud mängus võidu 75:64 ning asus seeriat 1:0 juhtima. Rapla oli kaotusseisus terve kohtumise vältel ning ohtlikult lähedale Pärnule ei tulnudki. Raske mäng oli Rapla mängujuhil Jaron Martinil, kes viskas enda kohta tagasihoidlikud 7 punkti.

Algviisikud:
Pärnu Sadam: Alterique Gilbert, Troy Marshall Barnies, Arturas Valeika, Mihkel Kirves, Robert Valge
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Demajeo Wiggins, Markus Ruubel, Arnolds Helmanis, Sven Kaldre

Arvestades käesolevat hooaega oli Avis Utilitas Raplal haruldane võimalus minna mängule vastu peaaegu täies koosseisus. Ainsana jäi pimesoolepõletiku tõttu kõrvale lätlane Ricards Vanags. Aga tagasi olid nii Jaron Martin kui Arnolds Helmanis, kes mõlemad on pikalt vigastuse tõttu platsilt eemal olnud.

Peale lahtiviset sai paremini minema Pärnu Sadam. Nelja ja poole minutilise mängu järel oli nende eduseis 11:3. Rapla jaoks oli tagasilöök see, et Sven Kaldre sai mängu käigus hoobi näkku ning pidi väljakult lahkuma. Pärnu jätkas domineerimist ning eriti just paaril viimasel minutil asuti vahet suurendama. Kodumeeskond võitis esimese veerandaja 25:13. Rapla poolelt oli positiivne see, et Sven Kaldre sai mänguga siiski uuesti liituda.

Teise veerandaja alguses oli skoor visa kasvama mõlemal poolel. Esimese viie mänguminutiga olid mõlemad meeskonnad oma kontosse lisanud kõigest viis punkti. Rapla mängujuht Jaron Martin ei olnud selleks hetkeks veel kätt valgeks saanudki. Hädas oldi nii rünnakul kui kaitses. Veerandaja lõpus läks seis veidi helgemaks, kui Rapla lõpetas kuus järjestikust rünnakut resultatiivselt. Sellega tehti kaotusseis väiksemaks kui kümme punkti. Pärnu võitis esimese poolaja 41:33.

Rapla alustas teist poolaega ärksalt. Markus Ruubeli tabav kaugvise tõi skooriks tabloole 44:39, mis tähendas, et kodumeeskonnast jõuti viie punkti kaugusele. Siis võtsid jalad kõhu alt välja ka väljakuperemehed. Rapla küll pingutas, kuid ohtlikult lähedale nad Pärnule siiski ei jõudnud. Kolmanda veerandaja järel oli Pärnu eduseis 54:48.

Kui neljandat veerandaega oli mängitud kaks minutit tundus vägisi, et initsiatiiv libiseb Pärnu kätte. Sellele aitas kaasa Tom Kaldre ebasportlik viga, mis võimaldas vastastel venitada eduseis kümne punkti peale. Rapla poolelt tõi mängu elevust Markus Ruubel, kes tabas lühikese aja jooksul kaks kolmepunktiviset. 2:50 enne mängu lõppu oli Pärnu eduseis 66:58. Siis tabas Robert Valge veel kaugviske ning viis Pärnu juhtima 69:58. Sealt oli juba väga raske Raplal tagasi tulla. Lõpusireeni kõlades olid Pärnu võidunumbrid 75:64.

Pärnu Sadama mängija Robert Valge ütles peale kohtumist antud intervjuus Delfi TV-le, et kuigi kaitses sai nende meeskond hakkama, siis ründemänguga rahule jääda ei saa. “Kaitses saime enam-vähem hakkama, aga ründes tegime lollusi. Teisel veerandajal oli võimalus minna 20 punktiga juhtima ja mäng ära otsustada, aga me ei teinud seda. Lõpuks saime raske võidu,” rääkis Valge.

Resultatiivseim mängija väljakul oli Pärnu poolelt Troy Barnies, kes viskas 18 punkti. Teda toetas Alterique Gilbert 17 punktiga. Avis Utilitas Rapla resultatiivseim oli Darryl Tucker 16 punktiga. Ühtlasi korjas ta ka 15 lauapalli. Martin Paasoja viskas 11 punkti.

Veerandfinaalseeria Pärnu Sadama ja Avis Utilitas Rapla vahel kestab kolme võiduni. Järgmine mäng toimub reedel, 29. aprillil Raplas Sadolin spordihoones.

« kohta 2 »
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused