-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeated

Politsei- ja päästeated

Politseiteated

Kohila vald
12. aprillil alustati menetlust selles, et Aespa alevikus on täpselt tuvastamata ajal sisenetud suvilasse, kust varastati akutrell, kaks vaipa ja muid asju. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 600 eurot.
22. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et Kohila alevis korteris tekitati täpselt tuvastamata ajal kehavigastusi 49-aastasele mehele, kes viidi haiglasse. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 34-aastase ja 49-aastase mehe.

Arvutikelmus
20. aprillil alustati menetlust selles, et 7. aprillil helistas 72-aastasele naisele tundmatu inimene, kes ütles, et kuna naise Google kontole tahetakse sisse häkkida, on vaja konto turvamiseks alla laadida AnyDisk tarkvara, mida naine ka tegi. Hiljem helistati naisele veel, tutvustati ennast nii pangatöötajana kui ka politseinikuna ja paluti naisel enda konto kaitsmiseks sisestada internetipanka tundmatu inimese juhendamisel enda PIN-koodid, mida naine ka tegi. Hiljem selgus, et naise kontolt on tehtud võõrale pangakontole mitu ülekannet, esialgsetel andmetel 9430 euro väärtuses ning üle kantud raha ei ole petturitelt võimalik enam tagasi saada. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei- ja piirivalveamet

***

Päästeteated

Hooletus lahtise tulega võib süüdata maastiku
21. aprillil kella 13.35 ajal põles Märjamaa vallas Vaimõisa külas 9 hektarit metsanoorendikku ja hektar maastikku. Tuli levis ühe majapidamise hoovile ning süütas kuuris puud. Päästjad kustutasid põlengu kell 15.38. Ilmselt süttis ohtlik tulekahju kellegi hooletusest lahtise tulega ümberkäimisel.
22. aprillil kell 10.05 käisid päästjad Juuru alevikus Tallinna mnt kustutamas järelevalveta põlevat prahilõket.
23. aprillil kella 13.23 ajal põles Kohila vallas Angerja külas 500 ruutmeetrit kulu, mille päästjad kustutasid. Kella 19.48 ajal süttis Märjamaa vallas Käbikülas tõenäoliselt laste lõkkest kaikaga võetud tulega mängimisest kulupõld, kust tuli levis männinoorendikku. Elanikud püüdsid põlengut põrandavaibaga materdades ja ämbrite ning pottidega vett loopides takistada. Päästjad kustutasid kahele hektarile levinud põlengu lõplikult.
24. aprillil kell 13.05 põles Märjamaa vallas Purga külas paarsada ruutmeetrit kulu.
Päästjad juhivad tungivalt tähelepanu, et praegu tuleb kuivanud taimestikuga looduses olla lahtise tulega äärmiselt ettevaatlik. Kuivas looduses põleva tiku või suitsukoni maha viskamine võrdub tulekahju süütamisega. Kulu süttib väiksemastki sädemest ja selle kustutamiseks kulub palju päästjate aega, jõudu ja meie ühiseid ressursse. Kulupõlengud võivad tuulega äärmiselt kiiresti levida ning nendes hävib vara ning elusloodus.

Sõiduauto süttis põlema
25. aprillil kella 13.18 ajal süttis sõidu ajal Märjamaa alevis Jaama bussipeatuses VW Touareg. Juht väljus autost ja sulges uksed. Päästjad kustutasid istme all oleva aku piirkonnast alguse saanud põlengu kümmekonna minutiga. Edasise tuleohutuse tagamiseks eemaldati akult juhtmed.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare