3.8 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
SportRapla korvpalli vestlusõhtu

Rapla korvpalli vestlusõhtu

Rapla korvpallikool

Möödunud reedel, 22. aprillil toimus Rapla korvpalli vestlusõhtu, mis ühest küljest vaatas ajas tagasi, aga samas juhatas sisse sellel nädalal algavad PAF korvpalli meistriliiga play-off’id.

Rapla korvpallikoolis on käimas juubelihooaeg numbriga 25. Just asutamise aastad ja edasine korvpallikooli tegutsemine oligi õhtu esimeseks teemaks. Vestlusringi oli palutud korvpallikooli toonane eestvedaja, asutajate sekka kuulunud Tiiu Kosk, temaga koos ja nüüdseks juba 20 aastat Rapla korvpalli juhtinud Jaak Karp ning ühed esimesed korvpallikooli pallurid Kaia Milling ja Mari Schihalejev ning noormeeste esindaja Martin Limberg. Kolm viimast tõdesid, et võistkonnasport, korvpall on muutnud nende elu märkimisväärselt kirevamaks, õpetanud nii meeskonnatööd, arendanud suhtlemisoskust, kasvatanud enesedistsipliini kui ka andnud palju rõõmu ja spordiarmastust.
Teises teemade plokis liikusime ajas juba tänapäeva ning lavalt käisid läbi Rapla korvpallimeeskonna teada-tuntud inimesed. Jaak Karp ja Toomas Annuk avasid Rapla meistriliiga tiimi olemust läbi aastate. Korraga võis laval näha ka viit tuntud Rapla korvpallurit, kes tänaste play-off’ide valguses on aga konkurendid. Avis Utilitas Rapla meeskonnast olid kohal Sven Kaldre ja Martin Paasoja, TalTech/Optibeti meeskonnast Indrek Kajupank ja Gregor Ilves ning KK Viimsi/Sportlandi meeskonnast Rait-Riivo Laane.
Õhtu viimase vaatuse teema oli „Välismaalased Eesti korvpallis“. Just selles osas, miks on välismaalaste osalemine meie liigas nii oluline, avas Jaak Karp teema alustuseks oma mõtteid: „Meie pigem väikeses liigas on välismaalaste osalemine väga oluline just meie enda noorte arengu pärast. Konkurents viib meid, mängijaid, tiime edasi ja see on kindlasti suureks motivaatoriks, et olla veel paremad.“ Seega tulid vestlusringi Rapla oma peatreener Lluis Riera ja mängujuht Jaron Martin, lisaks ka Rapla inimestele tuttav, sellel hooajal TalTech/Optibeti meeskonnas mängiv Brandon Childress ja BC Kalev/Cramo mängujuht Donovan Jackson.
Peamiselt sai kuulda meeste põnevaid ja vahvaid olukordi Eestis ja eestlastega suhtlemisel, aga kõik mehed olid nõus, et kõige keerulisem Eesti elu juures ei ole mitte pikad ja pimedad talveõhtud ega ka paks lumekord, vaid ikka see, et oma perest ja sõpradest tuleb olla eemal terve hooaja. Õhtut vedas Rapla korvpalli suur fänn Toomas Uuskam.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare