9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedSander Kaur on neljakordne kõrghoone kuningas

Sander Kaur on neljakordne kõrghoone kuningas

Neljapäeval, 28. aprillil toimus juba 23. korda kõrghoone kuninga jooks, kus päästjad jooksevad võidu 20-kilogrammise päästevarustusega kõrghoone tippu ehk 22. korrusele.
Juba neljandat aastat järjest krooniti kõrghoone kuningaks Kohila päästekomando päästja Sander Kaur. Kauri kuningaks kroonimine läheb ajalukku, kuna nii mitu aastat järjest ei ole veel seni ükski päästja tiitlit suutnud enda käes hoida. Kaur jooksis Tallinna Original Sokos Hotel Viru tippu ajaga 1 minut ja 54,17 sekundit, purustades sellega ka oma isiklikku rekordit 5 sekundiga.
Kaur oli võidust ülevas meeleolus ja jagas, et võistluseks valmistub ta aastaringselt. „Selles on suur osa spetsiaalselt treppidel treenimine, lisaks jõusaal ja lihtsalt jooksmine,“ räägib ta. Juba mõne päeva pärast rändab Kaur edasi Portugali, kus toimuvad päästjate maailmamängud. „Seal ootab ees samuti trepijooks ja lisaks palju muid individuaalseid ja meeskondlikke alasid,“ ütleb ta.
Kõrghoone kuninga tiitel on individuaalne võit, meeskondlikult tuli Kohila komando teiseks.
Päästeameti pressiteade vahendab, et kõrghoone kuninga jooksu paremuselt teise individuaalse aja saavutas eelmise aasta kolmanda koha omanik Kristjan Roosvald Mustvee päästekomandost ajaga 2:04,28 ning esikolmiku lõpetas ajaga 2:07,83 Tõnis Peil Rakvere päästekomandost.
Kiireim naisvõistleja oli sel aastal Jaanika Veldre Päästeameti haldusosakonnast ajaga 2:59,92
Võistkondlikus arvestuses tunnistati parimateks Tõrva päästekomando meeskond koguajaga 9 minutit ja 31,1 sekundit ning Sisekaitseakadeemia naiskond koguajaga 20 minutit ja 35,4 sekundit. Kokku osales sel aastal Kõrghoone kuninga jooksul 77 võistlejat.

Vaata ka võistluse galeriid: https://flic.kr/s/aHBqjzMs8N

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare