spot_img
-3.4 C
Rapla
Reede, 3 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
SportPärnu Sadam läks Rapla vastu seeriat 2:1 juhtima

Pärnu Sadam läks Rapla vastu seeriat 2:1 juhtima

Pärnu Sadam läks Paf Korvpalli Meistriliiga veerandfinaalseeriat Avis Utilitas Rapla vastu 2:1 juhtima. Esmaspäeva, 2. mai õhtul Pärnus toimunud kohtumises oli Pärnu parem skooriga 97:81. Suur osa mängust kulges võrdsete vastaste heitlusena. Alles kolmanda veerandaja lõpus lülitas Pärnu sisse järgmise käigu ning Raplal polnud jaksu, et sellega kaasa minna.

Neljas veerandaeg kuulus juba Pärnule ning kui üksikud eredad hetked kõrvale jätta, siis tegelikult Raplal ühtegi reaalset varianti uuesti viigini jõuda ei avanenud. Kui seeria teises kohtumises hiilgas Darryl Tucker visates 33 punkti, siis seekord ta seda korrata ei suutnud. Tema arvele jäi kõigest kaks punkti.

Algviisikud:
Pärnu Sadam: Alterique Gilbert, Arturas Valeika, Mihkel Kirves, Robert Valge, Andris Misters
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Demajeo Wiggins, Markus Ruubel, Martin Paasoja, Arnolds Helmanis

Energiline mängu algus andis lootust, et tuleb intensiivne vastasseis. Viie mänguminuti järel oli Rapla juba väikese algedu maha mänginud ning Pärnu juhtis 13:12. Lluis Riera oli sunnitud aja maha võtma. Mõni minut hiljem tõi Martin Paasoja kaugvise tabloole viigiseisu 15:15. Hea märk Rapla poolelt oli see, et üks Pärnu ohtlikumaid mängijaid Mihkel Kirves teenis juba esimesel veerandajal kolm isiklikku viga. Veerandaja viimasel sekundil tabas kaugviske Sven Kaldre ning Avis Utilitas Rapla oli esimese kümne minuti järel eduseisus 27:21.

Teise veerandaja alguses sai Rapla ühel hetkel sisse üheksa punktilise eduseisu, kuid pikalt see ei kestnud. Peagi oli seis 32:32 viigis ning kui Robert Valge tabas peale seda kolmepunktiviske oli Pärnu juba eduseisus 35:32. Esimese poolaja lõpp kulges punkt-punktimängus. Ilus hetk Rapla jaoks oli Martin Paasoja kaugvise, mis viis külalismeeskonna 41:39 juhtima, kui mängida jäi veel kolm ja pool minutit. Skoori tehti esimesel poolajal rohkesti. Rapla võitis selle 52:49. Martin Paasoja viskas esimesel poolajal tervelt 17 punkti.

Tõsine viskekontsert jätkus ka kolmanda veerandaja alguses. Pallid langesid korvi mõlemal pool väljakut ning skoor aina kasvas. Pärnu poolelt näitas teravust Ivo Van Tamm, kes korduvalt korvi alla murdis. Kolmepunktijoone tagant sattus hoogu Robert Valge ning viis Pärnu juhtima 69:61. Raplal oli sellest seisust juba väga keeruline välja tulla. Kolmanda veerandaja võitis Pärnu 72:63.

Viimasel veerandajal oli Raplal tarvis leida järgmine käik, et mängu tagasi tulla. Elevust tekitas Martin Paasoja kolmepunktivise, mis tõi tabloole seisu 73:67 Pärnu kasuks. Mängida jäi seitse minutit. Tehnilist praaki ja vigu tuli järjest, kuid vahe enam väiksemaks ei kulunud. Pärnu hoidis oma eduseisu vapralt ning Raplat lähemale ei lubanud. Kaks minutit enne lõpusireeni oli Pärnu eduseis 12 punkti ning siis oli juba selge kumb meeskond seeriat juhtima läheb. Pärnu Sadam võitis mängu 97:81.

Mängujärgses intervjuus Delfi TV-le ütles Sven Kaldre, et lõpuskoor ei näita kui pingeline mäng tegelikult oli. “Me üritasime oma mängu mängida, aga nad panid oma visked kotti. Peale kolmandat veerandaega me kaotusseisust enam tagasi ei tulnud, kahju. Meie tugevus on see, et erinevad mehed teevad erinevates mängudes skoori. Teisel poolajal me enam nii hästi ei tabanud ja kaitses jäime virelema. See on play-off. Neid asju juhtub. Teeme oma analüüsi ja kolmapäeval mängime Raplas uuesti,” rääkis Kaldre.

Pärnu mängija Mihkel Kirves ütles, et sarnaselt eelmisele mängule ei alustanud meeskond ka esmaspäeval just suurepäraselt, aga lõppskoor näitab meeskonna sisu. “Kogu meie meeskond oli täna tubli. Kui vaadata poolajaskoori, siis mõlemad liikusid 50 punkti kursil. Me oleksime tahtnud väiksemaskoorilist mängu, aga täna me viskasime hästi ja sealt see võit tuli. Nüüd tuleb järgmine mäng kiirelt peale ja palju aega puhata ei ole,” rääkis Kirves.

Võitjate resultatiivseim oli selles kohtumises Ivo Van Tamm, kes viskas 21 punkti. Robert Valge viskas 17 punkti ning tabas sealjuures viis kolmepunktiviset. Avis Utilitas Rapla resultatiivseim oli Martin Paasoja 22 punktiga.

Kuigi Avis Utilitas Raplal on nüüd selg vastu seina, siis seeria ei ole veel läbi. Poolfinaali pääseb meeskond, kes võidab kolm mängu. Pärnu Sadamal avaneb võimalus seeria ära otsustada kolmapäeval, 4. mail kui meeskonnad võtavad teineteiselt mõõtu Sadolin spordihoones Raplas. Kui kolmapäevase kohtumise võidab Avis Utilitas Rapla, siis selgub seeria võitja neljapäeval, 5. mail Pärnus.

2 KOMMENTAARID

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
ohh jahhh
03/05/2022 08:43

No jälle mingi filter peal 🙂 Noored mehed näevad välja kui 50

Jaa jahhh
03/05/2022 12:11
Vasta  ohh jahhh

Ei näe probleemi. Ju siis Raplas mängivad 50ne aastased korvpallurid.

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused