spot_img
2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
SportHooaeg lõppenud. Avis Utilitas Rapla kaotas Pärnu Sadamale kolmandat korda.

Hooaeg lõppenud. Avis Utilitas Rapla kaotas Pärnu Sadamale kolmandat korda.

Avis Utilitas Rapla tänavune hooaeg jõudis lõpule kolmapäeva, 4. mai õhtul ning seda nukra noodiga. Paf Korvpalli Meistriliiga veerandfinaalseerias kaotati kolmandat korda Pärnu Sadamale ning see tähendas, et poolfinaali pääses just Pärnu. Kolmapäeva õhtuse mängu Sadolin spordihoones võitis külalismeeskond tulemusega 86:76.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Jaron Martin, Tom Kaldre, Demajeo Wiggins, Darryl Tucker Jr, Sven Kaldre
Pärnu Sadam: Alterique Gilbert, Arturas Valeika, Mihkel Kirves, Robert Valge, Andris Misters

Enne kohtumist oli pinge üleval. Teada oli, et kaotuse korral on Avis Utilitas Rapla hooaeg läbi. Võidu korral oleks edasipääseja selgitatud järgmisel päeval Pärnus. Jätkuvalt oli Rapla poolelt vigastusega väljas Ricards Vanags, kuid ülejäänud mängijad olid kõik rivis.

Esimesed minutid ennustasid võitluslikku kohtumist. Kumbki meeskond suurt algedu sisse ei saanud. Ka skoori tehti vähe. Oli selge, et võrreldes eelmise mänguga Pärnus mängivad mõlemad meeskonnad kaitses kindlamalt. Veerandaja lõpus õnnestusid paremini Pärnu sooritused ning seisul 20:11 oli Rapla peatreener Lluis Riera sunnitud võtma minutilise mõttepausi. Peale seda enam skoori ei tehtud ning Pärnu Sadam võitiski esimese veerandaja 20:11.

Madala resultatiivsusega algas ka teine veerandaeg. Vaikselt hakkas Pärnu eduseis siiski kasvama. Ühel hetkel juhtisid nad juba 26:13. Peale seda hakkas sagedamini tabama ka Rapla ning Pärnu eduseis pisut vähenes. Päris viigini Rapla ei jõudnud, kõige lähemale jõuti nelja punkti kaugusele. Võib öelda, et esimese poolaja lõpuminutitel olid Rapla rünnakud jõuetud ning puudu tuli teravusest. Veelgi suuremast kaotusseisust päästis Raplat see, et ka Pärnu eksis rünnakul lihtsates momentides. Poolajapausiks oli Pärnu eduseis 41:29. Kõnekas oli just see, et Rapla viskas esimesel poolajal kõigest 29 punkti.

12-punktilist kaotusseisu ei olnud loomulikult võimatu tagasi mängida, aga selleks pidi Rapla teisel poolajal järgmise käigu sisse lükkama. Kahjuks seda käiku ei tulnud. Kui Robert Valge tabas neli minutit enne kolmanda veerandaja lõppu kaugviske läks Pärnu juhtima 55:38. Varsti peale seda teenis Martin Paasoja neljanda isikliku vea. Taaskord pidi Lluis Riera võtma minutilise mõttepausi kui Pärnu läks juhtima juba 62:42. Tundus, et mõttepausist oli kasu, sest peale seda hakkas kasvama ka Rapla skoor. Neljandale veerandajale mindi vastu Pärnu eduseisus 65:54.

Otsustav veerandaeg algas elavalt. Sven Kaldre tabas kiiresti kolmepunktiviske, millele järgmisel ja ülejärgmisel rünnakul lisas kaugvisked ka Darryl Tucker. Vahe püsis seejärel kümne punkti ringis ent hakkas peagi taas Pärnu kasuks kasvama. Rapla püüdis oma võimalusi leida, aga tahes-tahtmata tundus, et see kohtumine kaldub Pärnu Sadama poole. Minuteid tiksus aina vähemaks, kuid vahe püsis jätkuvalt rohkem kui kümme punkti. Ohtlikult lähedale Rapla enam ei tulnud ning Pärnu võitis kohtumise 86:76 ja kogu seeria 3:1.

Mängujärgses intervjuus Delfi TV-le ütles Pärnu mängija Ivo Van Tamm, et seekord tuldi väljakule parema energiaga kui eelmises Raplas toimunud mängus. Samuti kiitis ta Alterique Gilbertit öeldes, et tema suudab tuua teravust ja mänge ära otsustada. Veidi vaatas ta juba ka poolfinaalseeria poole BC Kalev/Cramo vastu. “Play-off on hoopis teine tera. BC Kalev/Cramo on heade kogemustega meeskond ja nendega on alati hea pusida. Läheme endast maksimumi andma,” rääkis Van Tamm.

Avis Utilitas Rapla mängujuht Martin Paasoja ütles, et raske on öelda mis toimus mängu alguses, kui esimese poolajaga visati kõigest 29 punkti. “Viskasime palju mööda,” sõnas ta ning lisas: “Mängu teises pooles tuli hakata riske võtma. Vahest need õnnestuvad, aga mitte 20 minutit järjest. Nad panid meile valusaid kolmeseid vastu ja tapsid meie hea emotsiooni ära. Me alustasime mängu täna kehvasti. Meil oli usk olemas, et pääseme poolfinaali ja saame paisu tagant minema. Aga nüüd on hooaeg läbi ja paisu tagant me minema ei saanudki.”

Mängu resultatiivseim oli Pärnu Sadama poolelt Alterique Gilbert, kes viskas 20 punkti. Nii Robert Valge kui Andris Misters toetasid teda 16 punktiga. Kahekohalise punktisumma viskas Rapla ridades viis mängijat. Resultatiivseim oli Darryl Tucker 17 punktiga. Ühtlasi võttis ta kümme lauapalli.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused