11.1 C
Rapla
Neljapäev, 19 mai 2022

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Märjamaa vald
29. aprillil alustati menetlust selles, et Märjamaa vallas oli 21. aprillil põleng kinnistu ligikaudu 9 hektari suurusel alal, kus kasvatatakse jõulukuuski. Kuuskede põlenguga tekitatud varaline kahju on esialgsetel andmetel 170 000 eurot. Tulekahju võis esialgsetel andmetel alguse saada teisel kinnistul prügi põletamisest.

Rapla vald
29. aprillil alustati menetlust selles, et täpselt tuvastamata ajal siseneti elumajja, kus lõhuti aknaid ja mööblit ning loobiti laiali kappides olnud esemeid. Esialgsetel andmetel on kahju 500 eurot.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Lõkkest süttisid puud
26. aprillil kella 10.24 ajal kustutasid päästjad Raplas Metsapargi piirkonnas süttinud kuivanud kasepuu. Puu oli süttinud lähedale tehtud lõkkest.
30. aprillil kell 20.10 avastasid Kehtna vabatahtlikud päästjad järelevalveta jäetud lõkke ning sellest süttinud kõrvalasuvad puud Kehtna vallas Käbikülas. Lõke ja puud said kiirelt kustutatud, et hoida ära tule levik ümbritsevale maastikule.

Järelevalveta lõkked ja kulupõlengud
26. aprillil kella 12.49 ajal kustutasid päästjad Rapla vallas Raikkülas 0,2 hektarile levinud kulupõlengu.
30. aprillil kella 17.08 ajal väljus kontrolli alt lõke Märjamaa vallas Päärdu külas. Lõkkest süttis umbes 100 ruutmeetrit kulu ja muud sodi, mis päästjatel kell 18.02 kustutatud sai.
30. aprillil kell 19.24 käisid Kehtna vabatahtlikud päästjad kustutamas järelevalveta jäetud lõket Kehtna vallas Linnaaluste külas.

Suvila katus võis süttida lõkkest
29. aprillil kell 13.42 anti häirekeskusele teada, et Kohila vallas Aespa alevikus Metsarahu tänaval põles kivist suvila. Päästjate saabumise ajaks oli räästast tuli väljas ning kohe alustati kahe veejoaga kustutamist. Tulele pandi piir kell 14.45. Hinnanguliselt põles neli ruutmeetrit katusepinda, mis võis süttida naaberkinnistul tehtud lõkkest.

Võimalik süütamine
1. mail kell 13.54 kiirustasid päästjad Kohila valda Sutlema külla, kus Metsapunkti teel põles saepurupunkri pealmine osa. Õnneks ei olnud põleng punkrisse jõudnud ning päästjatel õnnestus tulekahju kell 14.29 kustutada. Kuna hoones oli vandaalitsetud, võib esialgsel hinnangul tegemist olla süütamisega.

Lääne päästekeskus

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised