2.2 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
UudisedHeiki Nabi astub rahvusvahelise spordikohtu ette

Heiki Nabi astub rahvusvahelise spordikohtu ette

Kreeka-rooma maadluse olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi astub homme Lausanne’is Rahvusvahelise Spordikohtu (CAS) ette, et anda selgitusi ja vabaneda talle määratud kaheaastasest võistluskeelust.

Kinnine istung toimub homme CAS-i peakorteris Šveitsis Lausanne’is. Heiki Nabi meeskonda kuuluvad seal advokaadid Rafael Braegger, Paul Keres, Aleksander Muru ning eksperdid Douwe de Boer ja Pascal Kintz. Videosilla vahendusel osalevad mitmed tunnistajad.

„Oleme kõigiti ära tõendanud, et tahtlikkus letrosooli Heiki organismi sattumisel on välistatud ning tegemist on juhusliku saastumisega. Samuti oleme teinud kõik mõistlikult võimaliku selgitamaks, mis võis nanokogusega halva analüütilise leiu põhjustada. Muuhulgas läbis Heiki valedetektori testi, mida rahvusvaheline spordikohus käsitleb erinevalt Eesti õigussüsteemist pädeva asitõendina ning mis kinnitas tema sõnade tõesust,“ sõnas vandeadvokaat Paul Keres.

„Mul on hea meel, et ligi poolteist aastat teadmatust ja justkui lõputut ootust hakkab läbi saama. Kuna tean, et ma ei ole tahtlikult midagi keelatut tarvitanud ning olen rahvusvaheliselt tunnustatud ekspertide abil kogunud kõikvõimalikku teavet ja teostanud erinevaid analüüse, soovisin kindlasti arbitraaži ees ütlusi anda füüsilisel istungil. Olen sattunud väga ebameeldivasse olukorda, aga mul ei ole midagi karta ega varjata. Olen teinud kõikvõimaliku, et oma süütust tõendada,“ sõnas 36-aastane Heiki Nabi.

Vastavalt rahvusvahelise spordikohtu reeglistikule mõistab apellatsiooni arutamisel õigust kolm vahekohtunikku.

Paul Keres sõnas, et tal puudub teadmine lõpliku otsuse ajaraami kohta, kuid eeldatavalt võiks see tulla kuu või poolteise jooksul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare