-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
SportMeistrivõistluste saagiks Rapla jooksuklubile 2 kulda ja 3 pronksi

Meistrivõistluste saagiks Rapla jooksuklubile 2 kulda ja 3 pronksi

Mardo Lundver

Laupäeval, 7. mail toimusid Järvakandis Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused, kus selgusid Eesti meistrid alates U14 vanuseklassist kuni täiskasvanuteni. Maarjamaa jooksueliit on Järvakandi terviserajal omavahel mõõtu võtnud juba kolmandat aastat järjest.

Kokku asus stardijoone taha üle 200 sportlase. Rapla jooksuklubi saatis seekord võistlustulle 13 jooksjat, kelle saagiks jäi kaks kuld- ja kolm pronksmedalit. Poisid U16 vanuseklassis hõivas poodiumi kõrgeima astme Kehtna valla noorsportlane Hugo Särev. 2 km võiduajaks fikseeriti tal 6:11. „Start õnnestus, sain hea positsiooni. Enamus jooksust olin teine ja mõned sajad meetrid enne finišit konkurent väsis ning suutsin temast mööduda, saavutades esimese koha. Kokkuvõttes läks jooks väga hästi,“ avaldas Erik Horni treenitav rahulolu.

U16 vanuseklassi tüdrukute distantsiks oli 1,5 km. Grete Korsen oli 25. lõpetaja (6:26), Karmel Jano võitles välja pronksmedali (5:21). „Tavapärane võistlusnärv oli korralikult sees ja starti minnes lootsin parimat. Olin stardis väga ääres, seega kui stardipauk kõlas, jooksin kohe võistlejaterivi etteotsa. Teise koha saanud konkurent Hedi Andre lausus, et me 500 m ringi liiga kiirelt ei jookseks. Jooksurajal oli palju kaasaelajaid, kes oma toetusega aitasid tohutult kaasa. Vedasin liidergruppi umbes 1200 m, kuniks Naomi Toomenurm (esikoht) ja Hedi Andre hakkasid eest ära minema. Proovisin neile järgi minna, kuid sel korral olin lõviosa oma jõust rajale jätnud. Lõpptulemusega olen ülimalt rahul. Eelmise aasta tulemust parandasin 20 sekundiga, seega siit edasi vaid kõrgemad sihid.“

Poisid U18 vanuseklassi 3 km oli Kevin Jõesoo kolmas finišeerija, ajaga 9:05. Kristo Ehrenpreis 10:13-ga 11. lõpetaja (10:13). „Võistlustulemusega jäin rahule, aga kahjuks ei saanud endast maksimumi anda mõlema sääre vigastuse tõttu,“ võttis Kevin oma etteaste kokku. Mehed U20 3 km võistlusmaal olime esindatud koguni 3 võhmamehega. Sander Piik oli triost edukaim, viienda kohaga (9:04). Talle järgnesid Kristofer Alex Jeanty (9:38) ning Artur Skatškov (9:40).

Naised ja mehed startisid koos U23 vanuseklassi kuuluvate atleetidega. Naissoo 4 km oli klubi edukaimaks Liliana Torn seitsmenda kohaga (14:57). Birgit Veldi lõpetas 12. kohal (16:19), kuid U23 arvestuses sai neiu kaela pronksmedali. „Raske oli, jätsin kõik jõuvarud rajale. Jooksime peaaegu terve distantsi hilisema hõbemedalistiga koos – mina vedasin ja tema passis tuules. Kuigi teadsin, et ta lõpus kiirendab, ei suutnud ikkagi kaasa minna ja jäin kolmandaks.“ Kalev Hõlpus Kehtna vallast sai meeste seas kõrge viienda koha (12:01), kuid lisaboonusena võitis ta lisaks ka U23 meistritiitli. Arvi Alamaale 12:55-ga 15. koht, Tarvi Tameri nime eest leiame protokollist 18. järjekorranumbri. Temal kulus 4 km krossiraja läbimiseks 13 minutit ja 2 sekundit.

„Enne jooksu oli tunne okei, aga soojenduse ajal loksus vesi kõhus ja see ei olnud üldse meeldiv. Peale stardipauku otsustasin, et tuleb minna korralikult jooksma, sest trenni olen saanud palju teha. Esigrupp läks peale esimest kilomeetrit eest ära ja siis jäime Taavi Kilkiga kahekesi tempot hoidma. Peale teist kilomeetrit tegin mäkke minnes jõulisemad sammud ja läksin vaikselt oma teed. Neljandale kilomeetrisele ringile minnes olid vahed juba päris suured ja oli vaja finišisse jõuda. Viimane osa jooksust oli päris raske, aga oma vanuseklassi võit tuli kindlalt 18 sekundise eduga teise koha ees. Eelmise aasta ajast olin 19 sekundit kiirem,“ avaldas Risto Ütsmütsi treenitav Kalev rahulolu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare