14.9 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
KultuurTaani raamatukogudest saadi ideid ja anti tarkust vastu

Taani raamatukogudest saadi ideid ja anti tarkust vastu

25.-29. aprillini külastasid Rapla keskraamatukogu töötajad direktor Õie Paaslepp, raamatukoguhoidja Ingrid Teder, kultuurikorralduse spetsialist Irina Vahtra ning raamatukoguhoidjad Maret Aavik Hagudi raamatukogust ja Triinu Tamberg Raikküla raamatukogust Taanis asuvaid Aarhusi raamatukogusid, et tutvuda Taani raamatukogusüsteemi ja kultuuriga.
Tegelikult sai Erasmus+ projekt „Raamatukogutöötajate pädevuse suurendamine täiskasvanuhariduse valdkonnas” rahastuse 2019. aasta lõpul, kuid koroona tõttu toimus projekti õppereis alles nüüd. Külastus Aarhusi rahvaraamatukokku Dokk1 ja haruraamatukogudesse Viby ja Gellerupi linnaosades andsid meie raamatukogutöötajatele uusi ideid ja mõtteid ning samuti anti omakorda ideid taanlastele.
Reisile eelnesid keeletöötoad ja tutvumine Taani kirjandusega. Taanlased on projektis osalenute sõnul väga vastutulelikud ja toredad, kuid nende kirjanduses (ja ka muus loomingus) on teatavat ülevõllilisust ja sellist otsekohesust ning avameelsust, millega eestlased harjunud ei ole.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare