-7.3 C
Rapla
Kolmapäev, 6 dets. 2023
KultuurMõisainterjööride konverents keskendus tähendustele

Mõisainterjööride konverents keskendus tähendustele

Kolm aastat tagasi alustas Raikküla mõis mõisainterjööride konverentsidega. Esimene aasta oli sissejuhatus teemasse ja vaadeldi interjööre üldisemalt, ehk miks need olid vanasti sellised, nagu nad olid. Teisel aastal läheneti ruumile psühholoogilises võtmes ja sel aastal oli fookus interjööride semiootilistel tähendustel. Konverents toimus 13. mail Raikküla mõisas kohapeal, kuid oli jälgitav ka veebiülekande teel.

Liisa-Helena Lumbergi ettekanne kandis pealkirja „Ajalooline interjöör kui erinevate kunstide süntees” ja esitas küsimusi, milliseid eesmärke see kunstide põiming on kandnud ja millised sotsiaalsed aspektid on seda mõjutanud. Teada on, et inimene on alati oma keskkonda kaunistanud ja erinevate kunstiliikidega on interjöörid olnud seotud aastatuhandeid. Esimesed rikkalikumad interjöörid kujunesid seoses religiooniga ja olid seotud ka mäluga (egiptuse kiri).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused