-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedPajaka külas pandi RMK metsapäeval kasvama 7400 kuuseistikut

Pajaka külas pandi RMK metsapäeval kasvama 7400 kuuseistikut

Millal veel puid istutada, kui mitte kevadel? Eestis oli metsapäeva puhul kolm vabatahtlikele mõeldud metsaistutamist, millest üks oli Raplamaal Pajaka külas. Ühel kindlal põhjusel oli tegemist väga sümboolse paigaga, kus selline aktsioon läbi viia.

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) korraldas tänavu metsapäeva reedel, 13. mail. See oli suunatud vabatahtlikele, kes tahtsid näpud mullaseks teha ning aidata puude istutamisel kaasa.

Pajaka küla asub Märjamaa valla põhjaosas, Raplamaa piiri lähistel. Piltlikult öeldes on sealt Harjumaale kiviga visata. RMK valis kõigist võimalikest variantidest metsapäeva tähistamiseks välja just selle koha. Kui Eestist sai Euroopa Liidu liikmesriik, toimus seal miljoni puu istutamise aktsioon ja on väga võimalik, et seekordne istutus oli seotud 2004. aastal sealsamas toimunud metsaistutusega. Need kuused kasvavad seal vapralt tänase päevani. 18 aasta eest olid need väikesed istikud, tänaseks on kasvanud kohati viie meetri kõrgusteks puudeks.

Seega on sellel sügavalt sümboolne tähendus, et tänavu istutati metsa just Pajaka külas. Muidugi oli asukohavalikul oluline argument ka see, et Pajaka külas oli selleks sobilik lank olemas. See asus kõigest paari sammu kaugusel 18 aasta taguse istutamise asukohast.

Kuuskede istutamise mõte oli see, et järgmine metsapõlv oleks majanduslikus mõttes väärtuslikum ning sisaldaks vajaminevat puitu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare