16.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
KultuurPärimusmuusika võistumängimine tõi Raplamaale kaks auhinda

Pärimusmuusika võistumängimine tõi Raplamaale kaks auhinda

Eesti Pärimusmuusika Keskus on alates 2009. aastast korraldanud muusika- ja huvikoolides ning eraõpetajate käe all pärimusmuusikat õppivatele lastele ja noortele võistumängimisi. 6. mail Viljandi Pärimusmuusika Aidas toimunud XVI üleriigilisest võistumängimisest võttis osa 49 7-19-aastast noort Eesti pärimusmuusikut.

Võisteldi erinevates pillirühmades ja vastavalt muusikaga tegeldud aastatele jaguneti omakorda mängurühmadesse. Avatud oli ka eraldi rühm pärimuslikule omaloomingule. 500 euro suuruse peaauhinna viis koju Mooste rahvamuusikakooli lõõtsaõpilane Uku Zolgo, kuid Raplamaa pärimuusikutele tuli samuti kaks tunnustust – poogenpillide IV parim oli Jakob Ermann Raplast ja Marten Kaljas Märjamaalt sai pärimusliku omaloomingu mängugrupis eripreemia.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare