-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportRaplamaa JK avas Esiliiga B-s võiduarve

Raplamaa JK avas Esiliiga B-s võiduarve

Raplamaa JK mängib käesoleval aastal esmakordselt Eesti meistrivõistluste Esiliiga B tasemel ning nüüd teeniti ka hooaja esimene võit. Neljapäeva, 19. mai õhtupoolikul võõrustati Rapla Kesklinna kooli staadionil Läänemaa JK meeskonda ning võeti magus 1:0 võit.

Lisaks esimesele võidule oli tegemist ka esimese nullimänguga, kus suudeti hoida oma värav puhtana. Nii nagu Raplamaa ja Läänemaa on geograafiliselt naabrid, nii olid nad teineteise väärilised ka pallimurul. Õhtu oli Raplas ilus ja päikesepaisteline. Mängu alguses näitas termomeeter 18 soojakraadi. Kohtumine kulges võitluslikult ning ning võrdselt. Esimene poolaeg möödus suhteliselt sündmustevaeselt. Teineteise väravat ohustati üksikutel kordadel. Kerge oleks olnud ette kujutada, et ka teine poolaeg kulgeb sarnaselt.

Suures osas kulgeski. Kuid siis läks Raplamaa juhtima ning see juhtus kohtumise 78. minutil. Rünnak tuli paremalt äärelt ning pall oli poolkaitsja Brenet Rohtoja käes. Ta andis söödu värava alla, kus sai jala vahele vastaste kaitsemängija Kris-Sten Toom. Tema jalast lendas pall väravasse ning Raplamaa asus 1:0 juhtima. Läänemaa viigiväravapüüdlused jäid hambutuks ning lõpuvile kõlades kirjutas Raplamaa JK endale tabelisse kolm punkti juurde.

“Loomulikult oleme õnnelikud ja tänulikud,” ütles Raplamaa JK peatreener Alo Bärengrub. Meeskonnal on olnud keeruline periood, sest esimesest kolmeteistkümnest mängust teeniti kolm viiki ja kümme kaotust. Nüüd on kirjas esimene võit. Bärengrub tõi välja, et kuigi kohtumise ainsa värava juures oli ka teatav õnnefaktor, siis ei olnud see määrav. “Olen varem ka öelnud, et mida rohkem me palle kasti anname, seda suurem on võimalus, et midagi hakkab seal juhtuma. Me peamegi teravusi tekitama. Omaväravad sünnivad, see on täiesti tavaline osa jalgpallist,” rääkis Bärengrub.

Neljapäevase kohtumise muutis Raplamaa JK jaoks keeruliseks ka hõre koosseis. Osa mängijaid on kõrval vigastusega ning teised osalevad Kaitseväe suurõppusel Siil. Nii läkski Raplamaa JK kohtumisele vastu olukorras, kus lisaks üheteistkümnele väljakumängijale oli varumängijate pingil üks väljakumängija ja üks väravavaht. Et koosseis täis tuleks haarati abijõudu kaasa duubelmeeskonnast. Bärengrub ütles, et selles olukorras väärib erilist kiitust noormängija Janar Loorents, kes tegi kaasa terve mängu. Ta on kõigest 16 aastane.

Pikalt loorberitele puhkama jääda ei saa. Järgmine mäng ootab Raplamaad ees juba pühapäeval, 22. mail. Siis sõidetakse külla Tartu JK Welco meeskonnale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare